ברשותי אוטו הרשום במשותף גם על אשתי לשעבר. אנחנו לא בקשר כמה שנים ואני גם לא מעוניין... בכל מקרה האוטו לא מעניין אותה ולא איכפת לה מה יקרה איתו.
כעת אני מעוניין למכור את האוטו לפירוק. הפרוצדורה הרשמית כוללת הגשת טופס ביטול רישיון במשרד התחבורה כולל חתימה של אשתי לשעבר. מכיוון שאיני בקשר עימה איני מעוניין בכך (גם לא שצד ג יחתים אותה). חשבתי פשוט להוציא את לוחיות הרישוי ולמכור את האוטו לפירוק ללא עידכון משרד התחבורה.
1. האם זו עבירה, ומה הסיכוי שאני אסתבך בגלל זה מול המדינה? (לאשתי לשעבר לא יהיה איכפת לדעתי, בכל מקרה השאלה היא על המצב מול המדינה ולא מולה)
2. על מה להקפיד בעת המכירה לפירוק חוץ מלוחיות הרישוי?
3. ממש לא חשוב לי הכסף שאני אקבל מהמכירה (מוכן לתת בחינם), אני פשוט רוצה לסיים עם זה. האם יש פיתרון יותר טוב לסיטואציה (חוקי בלבד)?
תודה!
מיכאל שלום,
1- אינני חושב שניתן לעקוף את התהליך הכרוך ביידוע משרד הרישוי.
מפנה אותך לנוסח תקנה 289 לתקנות התעבורה.
"289. (א) רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק, שנקבע כרכב באבדן גמור או שעומד להישלח לצמיתות אל מחוץ לישראל (להלן בתקנה זו - רכב שיצא מכלל שימוש), חייב בעל הרכב הרשום ברשיון, בעל הרכב לפי כל דין, שמאי הרכב, או מי שהרכב הועבר לו מכוח הסכם מכירה, צו של בית משפט או לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, או מכוח פוליסת ביטוח, להודיע על כך לרשות הרישוי בטופס או באמצעים ממוחשבים שהורתה עליהם רשות הרישוי, להחזיר לה את רשיון הרכב ולהסיר מהרכב את לוחיות הזיהוי.
(ב) נמסרה לרשות הרישוי הודעה כאמור בתקנת משנה (א) - תבטל את רישומו ורשיונו של הרכב."
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר