שלום רב, בעסק שהיה לי שכרנו רכבים מחברת אלדן.כפי שאתם בוודאי יודעים, גם כשחברה שוכרת את הרכב, רשום לחברת ההשכרה מי הנהג בכול רכב.לאחר שפיטרנו עובד שלי, אני לקחתי את הרכב שהיה על שמו, ואת הרכב שהיה על שמי התכוונתי להחזיר לחברה, אך עובדת שלי, שבדיוק מכרה את הרכב שלה, פנתה אלי בבקשה לאפשר לה לנהוג ברכב למספר שבועות עד שתמצא רכב. סמכתי עליה, לצערי, ואפשרתי לה.לפני מספר ימים קיבלתי דוח חניה מעיריית ת"א הכולל גם קנס ע"ס 375 ₪. לפי התאריך ומספר הרכב מסתבר שזהו דוח שאותה עובדת קיבלה.הייתי פונה אליה לתשלום הקנס שהוא שלה, אך היא שוהה בחו"ל.מה עלי לעשות? מדובר בקנס שאינו שלי, אך אני יודע שרשויות כמו עיריות מתנהלות לפי נהלים ולא נוטות לתת את הדעת לכך שישנם מקרים יוצאי דופן. תודה
בוקר טוב טל !
השאלה שלך פחות רלוונטית לפורום הזה, אבל אני ינסה לענות לך מניסיוני.
אם אתה סומך על העובדת שלך, תשלם את הקנס (שאמור להיות בלי נקודות) וכשתחזור לארץ (בהנחה שהיא לא עזבה את הארץ) תבקש ממנה את התשלום.
אתה צודק שעיריות עובדות בצורה "מרובעת" אבל תנסה אולי קודם לשלוח להן מכתב שמסביר את הדברים ולבקש להסב את הדו"ח על שמה.
יש תמיד אפשרות להישפט ולבוא לשופט עם הסבר מדוע זה לא אתה בתקווה שיש לך משהו כתוב,.
בכל מקרה אם אתה לא בוחר בדרך המשפט (שגם הוא יגזול מזמנך)- עדיף לשלם מאשר שהחוב ייצבור ריביות...
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר