שלום. האם כאשר אני עומד עם הרכב ברמזור ומוציא את הטלפון להסתכל בהודעות או בשיחות שלא נענו. זה נחשב עבירה? או שרק כאשר הרכב בתנועה?
שלום לך!
אני מפנה אותך לתקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה. על פי החוק, אסור להשתמש בטלפון הנייד כאשר הרכב בתנועה. לכן על פניו לא מדובר בעבירה, ואולם אני יכולה להגיד לך מניסיוני כשוטרת תנועה לשעבר וממקצועי כיום, שבבתי המשפט הטענה הזו לא תמיד מתקבלת כי בפסיקה ישנה גישה מחמירה : לעיתים שופט תעבורה מפרש את המונח ״בתנועה״ בצורה רחבה וטוען כי עצירה ברמזור היא במהלך נסיעה ולכן מרשיע ( כדי שאנשים לא יטענו שהם דיברו בעצירה בפקק וכו׳)
לידיעתך!
דוד שלום,
1- ישנה הנחייה של המשטרה לא לרשום דוחות כשהרכב לא בתנועה.
2- עם זאת בית משפט מחוזי כבר פסק שגם המתנה ברמזור היא פעולה שנעשית תוך כדי תנועה (הרי נהג לא סתם ממתין ברמזור והוא גם לא יודע באיזו שניה יידרש ממנו להמשיך לנסוע).
לסיכום הייתי ממליץ לנהג לא להשתמש בנייד ברמזורים (להבדיל מעצירה בשול שכן פעולה זו כך נקבע בפסיקה מותרת).
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר