הכניסה לחניית ביתו הפרטי (הוא פשוט ירד עם דלי צבע שחור וצבע את המעטפה). לאחר מכן החל להחנות שם את רכבו. הרכב שהוא מחנה שם, חוסם את הכניסה לשער שמאחוריו נמצאת החניה הפרטית של עצמו.
הנני דייר בבית ממול והיות והרחוב צפוץ, השתמשתי במרחב המעטפה על מנת לתמרן עם הרכב לחניה הפרטית שלי שבתוך חצר ביתי. כעת שבשטח הזה חונה רכב, אין מספיק מקום לתמרון רכבי לחניה שלי.
לאחר דיון עם השכן הוא לא הסכים להתחשב ואמרתי לו שהיות שהוא ביטל המעטפה שאוסרת חניה אז כל אחד יכול כעת לחנות שם. לאחר כמה זמן חניתי שם בעצמי והשכן הזמין משטרה, המשטרה אמרה לי שהוא צודק ושעלי להזיז את הרכב או שאקבל קנס. בעירייה אמרו לי גם שאין בעיה שהוא ביטל לעצמו את המעטפה שאוסרת חניה וגם שאין בעיה שהוא חונה שם כעת.
האם מה שהשכן עושה חוקי? למי ניתן לפנות?
מול ביתי גם כן יש מעטפה כזאת, האם אני גם יכול לבטל אותה בעצמי אם יתחשק לי? ככה לפחות אוכל לחנות שם רק אני במידה והשכן חונה ממול..
תודה מראש על העזרה!
לצערי השאלה לא מיועדת לפורום הנכון. מדובר בחניה פרטית ובסכסוך אזרחי. פנה לפורום המתאים .
עצתי הכללית מתוך ניסיוני כשוטרת לשעבר: לעזוב את עניין החוקיות ותמיד לנסות להגיע לאיזשהו הסדר כי בעניין סכסוך שכנים - אף פעם אין מנצחים - רק מפסידים!
שתהיה שבת שלום!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר