קיבלתי קנס של 500 ו6 נק' על נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף המסומן על פני הכביש כאשר בצידו הימני לא נמצא קו מקוטע בניגוד לתקנה 36ג לתקנות התעבורה.
כאשר לפני כשנה על אותו הכביש בדיוק על אותה העבירה קיבלתי "נהיגה על שטח הפרדה" 250 ש"ח וללא נק'. מדובר בכביש דו סטרי כאשר בכיוון שלי יש נתיב אחד ובין הנתיב שלי לנתיבים של התנועה הנגדית יש שני קוים רצופים וביניהם שטח קטן שאינו צבוע. האם מדובר בשטח הפרדה או קו הפרדה? ואם זה שטח הפרדה אז זאת סיבה מספיק טובה לבטל את הקנס או לפחות את הנקודות?
בעניין אחר, קיבלתי עוד דו"ח שקרי לחלוטין, תקנה 22א ו64ב 250 ש"ח ו4 נקודות. על אי ציות לתמרור עצור למרות שכן עצרתי והורדתי רגל לרצפה ולאחר שבדקתי שהכביש פנוי פניתי שמאלה, לאחר כ200 מטרים שמעתי צעקה הסתובבתי וראיתי שוטר קופץ לכביש מאחורי כשהוא עמד מאחורי משאית גדולה שעמדה כדי לפרוק או לטעון סחורה. למרות שעברתי אותו כבר וידעתי שלא ביצעתי שום עבירה עצרתי ונעמדתי על המדרכה, הוא טען שלא עצרתי בתמרור ושפשוט נסעתי בלי להסתכל, למרות שמדובר במקום שאני עובר בו מעל 20 פעמים ביום ומכיר את התמרור טוב מאוד. בזמן שאני מדבר עם השוטר ניגש אלי עד ראיה ואומר לי שהוא עמד ליד השוטר ויודע שהוא לא יכול היה לראות אותי מהמקום בו עמד ובנוסף הצביע לי על כך שהתמרור מוצב בצורה שלא רואים אותה מכיוון הנסיעה שלי בעקבות עבודות בניה בסמוך לכביש ואני בכל זאת עצרתי כי אני מכיר את המקום עוד לפני שהיו שם עבודות בנייה. יש לי צילומים של התמרור ועד הראיה האם זה מספיק בכדי לבטל את הדו"ח והנקודות?
דבר נוסף, היום קיבלתי מכתב מרשות הרישוי עם הכותרת "הנדון : סגירת מנהלית - אמצעי תיקון שיטת הניקוד - הדרכה/ות/פסילה" בהתאם לתקנות התעבורה בנושא שיטת הניקוד חוייבת בעבר באמצעי תיקון עקב צבירת נקודות.
רשות הרישוי החליטה על סגירה מנהלית של אמצעי התיקון האמור שהוטל עליך.
מצ"ל תדפיס ניקוד עדכני, נכון לתאריך הדפסת מכתב זה.
הבהרה: במקום שלא צויין תאריך סיום(בתדפיס הניקוד המצורף) חובת ביצוע אמצעי התיקון בעינה עומדת.
לתשומת ליבך, מדובר במהלך חד פעמי. להבא נהג כחוק והימנע מצבירת נקודות ומהטלתם של אמצעי תיקון.
מה זה אומר? שויתרו לי או שאני צריך לעשות נהיגה מונעת?
בתודה מראש
יוני שלום,
1- מדובר בקו הפרדה ראה תמרור 803.
2- במידה ולא עברו 30 ימים מיום קבלת הדו״ח המייחס אי עצירה בעצור יש ביכולתך לבקש את בקשתו תצרף תמונות ותצהיר של העד.
3-רשות הרישוי אכן עושה מהלך של ויתור על אמצעי תיקון לנהגים עם עבירות ישנות וקלות. משמע לא תצטרך לבצע קורס נהיגה נכונה.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
בתדפיס הניקוד המצורף מופיע שלפני כשלושה חודשים קיבלתי "פסילת רשיון לשלושה חודשים וחידוש לאחר מבחן עיוני", קיבלתי את המכתב הזה רק אתמול. מדוע לא טרחו לעדכן אותי שרשיוני פסול במשך כל התקופה שהיה אמור להיות בפסילה? יכול להיות שהויתור הוא על הפסילה ולא על הקורס בעקבות העובדה ששכחו לעדכן אותי?
יוני שלום,
1- המלצתי לגשת פיזית למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריך ולברר שם מול פקידת הרישוי.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר