שלום,
חניתי בחניית נכים מבלי לשים לב וקיבלתי דו"ח על חניה זו. הסיבה שלא שמתי לב לעובדה שמדובר בחניית נכים היא שנסעתי ברחוב עירוני דו סטרי וחיפשתי חנייה כאשר הבחנתי בצד שמאל של הכביש בחנייה פנוייה (כמובן שאין קו הפרדה שאסר מעבר דרך הנתיב השני לתוך החנייה הפנוייה). מהכיוון שאני הגעתי תמרור חניית הנכים הוסתר מאחורי עץ, כך שכלל לא ראיתי שישנו תמרור ושעליי לבדוק מה הוראותיו (יש לי תמונה המראה שמהצד שהגעתי התמרור מוסתר כולו). אילו הייתי מגיע מהצד השני הייתי יכול להבחין בתמרור שנמצא לפני העץ. ראיתי שבתקנות והנחיות להצבת תמרורים על התמרורים להיות בולטים ולהבטיח שיראו ע"י הנהג. השאלה אם במקרה שלי יש לי קייס לפנות לבמי"ש ולערער על הדו"ח. תודה!
אורן שלום,
אם הבנתי נכון את שתיארת אזי, חניית שלא כחוק בכך שנסעת נגד כיוון התנועה. (במידה והיית מבצע פניית פרסה ומגיע לחנייה כחוק היית מבחין בתמרור שצריך להיות מוצב בצד בו אסורה החנייה).
אי לכך, לא מצאתי עילה לבקש להישפט.
תקן אותי אם טעיתי בפירוט הנסיבות....
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
ראשית, תודה על התגובה המהירה.
מדובר ברחוב עירוני קטן שמותרת בו נסיעה לשני הכיוונים ובשני צידי הרחוב ישנה חנייה בסמוך למדרכה, כאשר אין הפרדה בין הנתיבים ואין סימון על הכביש של פס הפרדה. אני נסעתי לכיוון דרום כאשר הבחנתי בחנייה הצמודה למדרכה של הנתיב השני שנוסע צפונה. מכיוון שאין קו הפרדה רצוף והכביש היה פנוי אותתי ונכנסתי לחניה (שהסתברה כחניית נכים). כך שלא נסעתי בניגוד לתנועה אלא רק עברתי דרך הנתיב על מנת להיכנס לחניה (באותו צד של הרחוב ניתן לראות מכוניות שחונות עם הפנים לשני הכיוונים - סימן לכך שיש אנשים שנכנסו לחניה מכיוון דרום וכאלו מכיוון צפון).
כך שמהכיוון שאני נכנסתי לחניה התמרור הוסתר על-ידי עץ ומסיבה זאת בכלל לא ראיתי שעליי לבדוק מה תוכן השילוט.
ושוב - תודה
שלום אורן.
עו"ד ויגלר ענה לך שאם היית חונה כחוק (וחונה עם הפנים לצד השני) אז היית רואה את התמרור ולא חונה שם ולכן אתה בבעיה ואני מסכימה אתו.
הכלל הוא שהתמרור לא אמור להיות מוסתר ע"י עץ ואמור להיות ברור ובולט לכולם.
לכן אולי יש לך נסיבות מקלות לפחות להפחתה בקנס (אם תצלם את זה)
וזה כמובן מאוד תלוי מה כתב השוטר בדו"ח.
בהצלחה (יש באינטרנט קובץ מפורט ובו הסבר מפורט על התמרורים ודרכי הצבתם)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר