שלום רב
משהו חסר לי בתקנה זו.
אני נוהג בכביש עם שני נתיבים ומעלה לאותו כיוון. עוקף רכב משמאלו וחוזר לימין. כרגע מצידי השמאלי נע רכב באיטיות ממני, אני חולף על פניו עם זרם התנועה כחוק.
לפניי רכב שאני מבקש לעקוף משמאל (בתחומי המהירות המותרת) האם אני "כלוא" בימין משום שחלפתי על פני רכב מימינו? השאלה היא: מה המרחק או הזמן שבו אני אוכל לעקוף הרכב שלפניי, מבלי שהדבר יחשב כעקיפה מימין(את הרכב שחלפתי על פניו כאמור)?
ממש תודה להארת נקדה אפורה זו
תודה
הרצל
הרצל שלום,
ישנם כמה מצבים בהם מותר לחלוף על פני כלי רכב מצידו הימני והדבר אינו ייחשב כעקיפה אסורה מימין.
המקרה שתיארת יכול להיות חוקי לחלוטין אם הוא עומד בתנאים של תקנה 47 (ג) +(ד) בתקנות התעבורה להלן הנוסח:
47.(א)נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.
(ב)...
(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.
(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר