שלום. יש לי רישיון מגיל 17 משנת 2009 עקב שתי עבירות תנועה אחת על חגורה ואחת על עקיפה בצומת קיבלתי לעשות תיאוריה מחדש ונהיגה מונעת . אתמול נסעתי בכביש בין עכו לנהריה עם רכב של אבא של חברה שלי, נסעתי עם רכב מלא ובדיעבד כנראה שהיה לי נהג חדש לעוד שנתים . בכביש היה מותר לנסוע על 60 קמש והשוטר רשם 97 קמש בדוח. הוא היה נחמד אלי ולא החרים לי את הרכב. הוא לקח את הרישיון של הרכב ואמר לי להגיע בראשון לתחנת משטרה לקבל את הרישיון. הוא רשם לי זימון לשימוע בעוד כחודשיים מהיום. הוא ביקש ממני לחתום ולא הסכמתי. בעוד חודשיים אהיה בין 21. אני קצין בצהל בסדיר וחייל בודד אשמח לעזרה אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.
שמעון שלום,
קשה לענות על כל המשמעויות המשפטיות מבלי לקבל עוד פרטים כגון: האם עפ"י רישיון הנהיגה/סטטוס מצב רישיון נהיגה(תדפיס של משרד הרישוי) הינך נהג חדש? לא ברור למה אתה לא בוודאות יודע?
1- הזימון לעוד כחודשיים הוא לא לשימוע אלא למשפט זהו כתב אישום ובו רשם השוטר מתי עליך להגיע לביהמ"ש לתעבורה בעכו.
2- לגבי יום ראשון - תבדוק טוב אולי הוא לקח לך את רישיון הנהיגה ואז השימוע (ביום ראשון)יהיה לעניין פסילת רישיון הנהיגה מנהלית ל-30 ימים!!!
3- מומלץ לשקול ליווי משפטי בתיק כי אתה צפוי לאור וותק הנהיגה ועברך לעונש הכולל: פסילה בפועל, פסילה על תנאי וקנס כספי.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר