שלום רב,
קיבלתי דו"ח על חניה (תמרור אין עצירה) בסוף 2012 מעיריית ת"א.
את התמרור הסתיר עץ (יש לי תמונות כהוכחה).
המקום בו החניתי שימש כמקום חניה חוקי (כחול לבן) מזה שנים ותמרור האין חניה החדש והמוסתר, הוצב בצורה זמנית בגלל אתר בניה קרוב (כיום, התמרור הוסר ושוב מותר לחנות שם).
את הרשום לעיל, כולל תמונה, שלחתי לעירייה (דואר רשום) מיד עם קבלת הדו"ח והם דחו את טענותי וצירפו תמונה משלהם אשר צולמה מהמדרכה בצורה קרובה מאוד לתמרור- דבר שלא מייצג כלל את זווית הראיה של הנוהג בכביש וכך לא ניתן לראות שהעץ שמסתיר את התמרור.
שלחתי לעירייה שוב מכתב האומר כי אפשר לראות בבירור שהתמרור הוסתר ע"י העצים ממרחק הקצר בהרבה מ-60 מטרים כפי הכתוב בתקנות והנחיות להצבת תמרורים של משרד התחבורה (מהדורת 2012).
ולמעשה לא ניתן היה להבחין בתמרור גם ממרחק של 20 מטרים כפי שאפשר לקבוע מהתמונה שצורפה.
מרחק הבחנה כה קטן אינו אפקטיבי כלל ויכול להתפספס ע"י מבט חטוף בלוח המחוונים של הרכב או ע"י מבט לכביש.
עוד כתבתי כי אם הם לא מקבלים את הטענה שלי, ארצה להישפט.
היום קיבלתי מכתב ובו התראה אחרונה לפני נקיטת הליכי גבייה.
יש לציין שני דברים: אני נוהג לחנות באזור שנים רבות בגלל מקום עבודתי שנמצא בסמוך.
מצידו השני של הכביש (שמאל), על המדרכה הוצב תמרור זהה שלא הבחנתי בו כי בצד זה של המדרכה אין בכלל אפשרות לחניית רכבים, אז תשומת ליבי הייתה מופנית לכיוון השני - בו כאמור ניתן היה להחנות.
לסיכום, לדעתי אפשר להוכיח מעבר לכל ספק שהתמרור בצד הימני של המדרכה הוסתר ע"י העץ.
חלון הזמן הקטן (והלא הגיוני/ תקין) שבו ניתן היה להבחין בתמרור, פוספס ברגע שהבטתי ישר על הכביש.
מה עליי לעשות?
גיא שלום,
1- רצוי לשלם את החוב הנובע מהדו"ח בתוספת ריבית הצמדה ושכ"ט עו"ד או להגרר להליכי גבייה מול הרשות שבסופם ינקטו פעולות כנגדך.
הסיבה לתשובתי איננה נובעת חלילה מזלזול בטיעונך, להפך הם נשמעים משכנעים אך כרגע בנקודת זמן זו אתה איחרת את המועד להגשת בקשת להישפט.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אתה למעשה מציע לי להודות במשהו שלא באשמתי ולשלם על זה קנס.
היום הגשתי בקשה להשפט בבית המשפט לעניינים מקומיים. נאמר לי שתוך כמה ימים אוכל לקבל תשובה לגבי בקשתי לעכב את הליכי הגבייה, עד להחלטת השופט במשפט.
גיא שוב שלום,
אין צורך בפליאה.....
1- כיום נמנעת ממך הזכות הטבעית לפנות לביהמ"ש (היו לך 90 ימים מיום קבלת התשובה השלילית מהעירייה).
2- כיום תצטרך לבקש רשות מביהמ"ש להישפט באיחור ולנמק את הסיבות לאי הגשת הבקשה במועד.
3- כולי תקווה שבימה"ש ישתכנע ויתן לך הארכה להישפט וכן שלאחר מכן בדיון תצליח לשכנע בטיעוניך את ביהמ"ש לעניין חפותך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר