שלום,
השאלה שלי היא שאלה של הבנה, אשמח אם תוכל להסביר .
נסעתי מדרום לצפון מצומת חולון למחלף קיבוץ גלויות
יש שם 3 נתיבים (אם לא עולים על הגשר)
בשעות הבוקר כל הנתיבים עמוסים
מצומת חולון היתה משאית תקועה בנתיב האמצעי וניידת בשוליים ולכן עברתי את המשאית מצד שמאל .
לאחר הפניה לכביש 3780 ניסיתי לעבור מהנתיב האמצעי לנתיב הימני שהיה פקוק גם הוא .
(יש לציין שהפקק לפניה ימינה למחלף קיבוץ גלויות החל עוד בצומת חולון הן בגלל המשאית והניידת והן בגלל עומס תנועה של הבוקר אך הנתיב שם מסומן עם חץ ישר ולא פניה ימינה)
מאחורי היתה ניידת שצפרה אז חשבתי שאני מפריעה לה לנסוע (יותר נכון לומר להמשיך לזחול 5 קמש)
אז התקדמתי עוד קצת כ 150-200 מטר לפני הצומת (איפה שמסומן על הכביש שהנתיב הנ"ל הוא מיועד לפניה ימינה שם היה רווח גדול יותר בין המכוניות.
ואז הגיע הניידת לצידי וביקשה שאחרי הפניה ימינה אעמוד בצד.
ואז השוטר הגיע אלי וכששאלתי מה הבעיה הוא ענה שאני הכי מכוער שיש (וחזר על זה מספר פעמים) וביקש רשיון והלך לניידת שלו וכשחזר שאל את הכתובת מגורים ואמר שישלח לי הדוח בדואר וכששאלתי מה היא העבירה הוא אמר קיפוח זכות
עכשיו השאלות שלי הם
1.מאיפה היתי אמור לעמוד בנתיב הימני ? מצומת חולון אבל יש פניה לפניה שלא רלוונטית אלי ? אחרי הצומת ניסיתי אך השוטר צפר לי או איפה שבכביש עצמו מסומן שמפה הנתיב הוא לפניה ימינה ?
2.אם אני קיפחתי את הזכות והשוטר עשה את אותו הדבר האם זה לא אותו עבירה ? (כי הוא יכל לבקש ממני להמשיך ישר לעצור שם בצד וכו' אבל הוא המשיך גם הוא באותו הדרך שאני נסעתי (על איילון )
אשמח להבין את נקודות אלה , תודה
עודד.
עודד שלום,
1- בקטע שבין צומת חולון לצומת הולץ ישנו נתיב ימיני לתחבורה ציבורית ואתה היית אמור לנסוע בנתיב משמאלו(אם ברצונך ובתכנון הנסיעה שלך הייתה כוונה לפנות בצומת הולץ ימינה). היציאה לכיוון ירושלים (דרך רכבת דרום) אינו קשור לתכנון נסיעה שלך מאחר ורכב המעוניין לצאת ימינה לירושלים רשאי לעלות לקראת היציאה על הנתיב לאוטובוסים לשם פנייה ימינה.
2- קיפוח זכות באופן כללי מאד מזכיר ״אי מתן זכות קדימה״ בצומת שמשמעו לגרום לרכב אחר לשנות את מהירות נסיעתו ו/או את כיוון נסיעתו. לעניין התנהגות השוטר באופן כללי הוא עשה זאת תוך כדי פעילות אכיפה והמקום הבטוח הקרוב לעצור אותך כנראה היה אחרי הפנייה ימינה (נדמה לי שבהמשך ישר לא ניתן לעצור מבלי להפריע לזרימת התנועה) עם זאת אינני רוצה לקבוע מסמרות בעניין מבלי שקיבלתי את כל הנתונים גם מפירוט הנסיבות שכתב/שיכתוב השוטר בכל אופן זה לא מעלה ולא מוריד לעניין העבירה שאתה ביצעת.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר