שלום לך אני נהג מונית נכנסתי לצומת בכתום שמאלה קיבלתי קנס משוטר על אדום
שזה אלפייה פלוס 10 נקודות. השוטר היה ברגלית משמאל לרמזור מיתחבא ליד הארון חשמל של הרמזור אם מכשיר קשר לפקח שעוצר ובסיום הפניה עמד השותף שלו פקח עירוני שעצר אותי והשוטר רשם לי תדוח האם שווה לי להישפט ולצאת יותר בזול מהעניין. או שאני יכול ליסגור אם התובע לבד בלי עורך דין בגלל העלות הגבוהה של לשכור עורך דין . אני נהג מעל 15 שנה ואף פעם לא נשפטתי .ולא היה לי עבירות ולא נקודות רק לפני עשר שנים קיבלתי אזהרה על מיהירות עשרים קמש מעל המותר תודה מראש גיא
גיא שלום,
1- כל נהג המקבל דו״ח יכול לבחור להישפט.
2- השאלה הנשאלת ממה נובעת הבקשה? האם מניסיון לשכנע את ביהמ״ש בצדקתך? או שמא לשם הפחתת גובה הקנס?
3- אני מקפיד להמליץ לנהג להישפט רק אם הוא מתעקש כי נעשה לו עוול ויש לו הגנה או עילה לשינוי האישום או ביטולו.
4- דע לך שאם תבקש להישפט ותורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר.
5- תשקול את שיקוליך האם כדאי לבקש להישפט (שיקולים רלוונטיים: האם יש לך עדים מטעמך שיחזקו את גרסתך, כמה שעות עבודה תפסיק בעקבות המשפט, יכולת להוכיח סתירות בתיאור הנסיבות שרשם השוטר ועוד). רק באופציה הזו של בקשה להישפט תוכל לנסות להידבר עם התביעה המשטרתית.
בהצלחה בכל אופן,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר