ב-20.08.2011 נהגתי בלילה לפלמחים ובדרך חציתי צומת מרומזרת ורכב שעבר גם כן הוא ברמזור, נסע מימיני ופגע בצד שמאל של רכבי.
אני זוכר שהיה אור ירוק בשבילי למרות שיש סרטון שרואים את הרכב השני עובר בירוק אבל לא רואים את הרמזור שלי.
בחקירה המשטרתית נאמר לי בפירוש שיש סרטון שראו אותי בבירור עובר ברמזור אדום וכשביקשתי לראות את הסרטון לא הסכימו להראות לי אותו בשום פנים ואופן. עכשיו העורך דין שלי אומר לי שהוא ראה את פרטי החקירה וכתוב שם שאחרי שהוצג לי הסרטון בבירור , רק אחרי זה שאלו אותי שאלות על התאונה וזהו שקר וכזב.
כרגע המשפט בדחיות מ2011 שאין לי מושג בכלל למה. אבל זה לא העיקר.
יש לי מספר שאלות. הראשונה היא האם אפשר להפיל תיק כזה על זה שהם שיקרו או משהו אחר בסגנון כי אני מרגיש ממש מושפל פה.
ושאלתי השניה היא מה סביר להניח העונש שאני יקבל על (כולל עסקאות טיעון) מה שאני מואשם כרגע עליו שזה:
1.אי ציות לאור אדום ברמזור
2.נהיגה רשלנית
3.גרימת נזק
ובכלל איזה אופציות יש לי פה??
אין לי שום עבירות תנועה ויש לי רשיון מ2010
תודה, ברק
ברק שלום,
1- במידה ויש סרטון עורך הדין שלך יכול לדרוש לראות אותו (מדובר בחומר חקירה).
2- לא ראיתי את חומר החקירה בתיק שלך. כמו כן אינני יודע מה הייתה מידת הנזק/הפגיעה הגופנית שלך ושל המעורב/ים?
3- באופן כללי אוכל לומר לך שעל פי סעיפי האישום הינך צפוי לפסילת מינימום בת שלושה חודשים.(על פי רוב התביעה המשטרתית עותרת לתקופה ממושכת יותר).
4- האופציות שעומדות בפניך צריכות להיות מוצגות בפניך ע״י עורך דינך ובפרט מהי האופציה העדיפה!!
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר