שלום רב,
לפני כארבעה ימים קיבלתי דוח משטרה בתל אבי מתחת לעבודץי בגין אי מתן זכות קדימה להולכי רגל, יצאתי מרמזור ולאחר כמה מטרים ישנו מעבר חציה, הכביש בן שלושה מסלולים אני נסעתי במסלול השמאלי, ונהגת נוספת שגם קיבלה דוח ביחד איתי נסעה בנתיב הימני ונסעה צת לפניי במהירות כמובן יותר גבוהה משלי אך לא בהרבה, לא ראיתי את הולכי הרגל וכשכבר ראיתי אותם היה מאוחר מידי לבלום , ראיתי אותם רק לאחר שהנהגת שנסעה במסלול הימני נסעה והיה מאוחר מידי לעצור, הם חצו מימין לשמאל, לכן היה לי קשה לראות אותם עד שהיא נסעה ואז כבר היה מאוחר מידי לעצור, אם הייתי עוצרת בכל מקרה הייתי עוצרת ממש בסו, מעבר החצייה או כשכבר עברתי אותו כי ראיתי אותם ממש בשנייה האחרונה. הם היו עוד בתחילת המעבר, הבחורה שנעצרה לפניי באה אליי ישר ואמרה שהיא רוצה שאגש איתה למשפט בטענה שהבחורות התפרצו למעבר החצייה. אין לי מושג אם יש טעם בכלל ללכת למשפט במקרה הזה. ממש מלכוד מה שקרה לי.
על הדוח השוטר טעה בסכום לתשלום ורשם 250 ש"ח במקום 500 ש"ח. השוטר התקשר אליי בערב ואמר לי טעיתי ברישום הסכום תתקני בבקשה את הסכום ל500 ואמר שיבדוק מחר מה הוא יכול לעשות בשבילי. כמובן שהוא לא חזר אליי למחרת.
רציתי לדעת אם יש טעות בסכום כמה עליי לשלם? 500 או 250? והאם טעות בסכום היא עילה לביטול הדוח או המרתו באזהרה. עדיין לא בדקתי אם יש טעויות נוספות בפשרטי הדוח. אבדוק בהקדם.
אני עם רישיון בן שנתיים ויש לי עבירה שעברתי בחודש יוני על סטייה מקו הנסיעה.
לא ביקשתי ביטול עבור הדוח הראשון ובכוונתי לשלמו כמובן.
אשמח לקבל תשובות.
יום נעים ושנה טובה,
מיכל
מיכל שלום,
1- העילות לביטול דו״ח עפ״י החוק ועל פי הפסיקה צריכות להיות מהותיות ולא שולי.
2- השוטר בוודאי כתב את מהות העבירה, את התקנה (67) ואת סמל הסעיף (5428), כך שבמידה ותחליפי לשלם אזי תשלמי קנס בסך 500.(על מנת שלא תצברי ריבית והצמדה).
3- בכל מקרה יש בעייתיות מבחינתך לטעון שתי טענות שלא יכולות לדור בכפיפה אחת ( כוונתי לטענה להתפרצות הולך הרגל ומאידך על כך שהנהגת השנייה הסתירה לך את הולך הרגל).
4- את אינך עומדת בתנאים להמרה באזהרה (10 שנות וותק + 5 שנים ללא עבירות).
בכל אופן בהצלחה בכל דרך שתבחרי,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר