שלום
היתכן לתת לי דו"ח על עבירה שבוצעה לכאורה, בזמן ששוטר כיוון אותי?!...
המקרה קרה כך:
נסעתי ברכבי והתקדמתי למעבר חציה. אחרי המעבר עמדה תחנה ניידת של משרד התחבורה לבדיקת תקינות רכב, ושוטר הוריד מכוניות לצד הדרך.
השוטר עמד מצדו השני של המעבר, בערך עשרה מטרים ממנו.
כשהתקרבתי למעבר, פרץ השוטר לכביש וחסם את דרכי. בתנועות ידיים נמרצות הפנה אותי ימינה לצד הדרך (יש שם מפרץ חניה).
התבוננתי בו באימה (שמוכרת לכל נהג ששוטר סימן לו פעם בחיים לעצור), וצייתתי לו כמובן. כשהגעתי לעצירה הוא אמר לי את המלים ההזויות הבאות: אתה יודע שעכשיו חסמת הולכת רגל שעברה את המעבר?
חשבתי שהוא צוחק; הלא הוא עצמו כיוון אותי!...
אמרתי לו: לא ראיתי שום הולכת רגל, אבל איך אראה כשאתה מסיח את דעתי?
אמר הוא: לא חשוב! אפילו מאה שוטרים מסמנים לך לפנות הצידה אתה צריך לראות הולכי רגל.
אחרי זה הוסיף: אני יכול לשלול לך את הרשיון לחודש, אבל בגלל הטענה שלך שהיסחתי את דעתך אני אסתפק בדו"ח של 500 ₪.
אמרתי: סליחה! אם לדעתך יש בטענה שלי ממש, אני רוצה לצאת בלי שום דו"ח.
אמר הוא: אני לא מסכים לטענה שלך, אני רק מקל עליך מפני שאתה טוען ככה.
רבותי - דברי השוטר אינם נראים לי! את הסימונים שלו הוא צריך להתחיל אחרי שהנהג עבר את המעבר ולא לפני כן. אם הנהג עבר עבירה בלי שהשוטר נכנס לתמונה, אז אפשר לתת דו"חות על חסימת הולכי רגל.
רציתי לכתוב כל זאת בדו"ח, אבל אחרי שני משפטים הוא אמר שהוא לא מוכן לרשום לי יותר מארבע חמש מילים, כי אין לו מקום. אמרתי: תרשום שאתה לא רושם את דבריי כי אין לך מקום.
רצתי הביתה וצילמתי את הסרטון המצורף, שבו רואים היכן השוטר הזה עומד, ואיך הוא מסמן לנהגים שעוד בכלל לא הגיעו למעבר.
שימו לב בבקשה לשלוש נקודות:
א. איך השוטר רץ לאמצע הכביש. איך אפשר להסתכל ימינה ושמאלה במציאות כזו?! מה הוא רוצה, שידרסו אותו? אפילו אילו היה בעל חיים שהתפרץ לכביש, יש לזכות אותי.
ב. איך שהוא קרוב למעבר, ומתחיל לסמן כשהנהג עוד נמצא בצד השני. עצרו את הסרט בשנייה ה-45 (שאז הוא מתחיל להניף ידיים). למי הוא מניף? לנהג שעוד נמצא בצד השני של המעבר.
ג. באיזו אינטנסיביות הוא מסמן בידיו. איך אפשר במקביל לתבוע משהו מהנהג?
אני מבקש לקבל עצות מחברי הפורום
https://docs.google.com/file/d/0Bz10_sglmhs9MFpxY1NCbloyR0k/edit?usp=sharing
יוסף שלום,
1- ככלל הוראת שוטר היא עליונה ואף גוברת על רמזור, תמרור וחוקי התנועה.
2- עם זאת, גם ששוטר מורה לך לבצע פעולה מסוימת עליך לבצעה עפ״י דיני התעבורה ובזהירות המרבית ובפרט שהפעולה חריגה.( טול דוגמא בה שוטר מכוון תנועה בצומת מרומזר ומורה לך לעבור באדום - ראשית את חייב לעשות זאת ולא תוכל לקבל מהשוטר דו״ח על חציית אור אדום אך במידה ולא הבחנת כי רכב מכיוון אחר נכנס לצומת מבלי להבחין בהכוונת השוטר ותהיה תאונת דרכים יתכן כי תואשם בגרם תאונת דרכים).
3- התנהגות השוטר במקרה שלך אולי הייתה מעט קיצונית אך בכל אופן עליך לשים לב ולהאט לפני כל מעבר חצייה ולכן אם הולך הרגל החל את החצייה ביצעת עבירה.
4- מאד חשוב לקרוא את דברי השוטר בנסיבות המקרה.
לסיכום במידה ואתה חושב שנעשה לך עוול אתה רשאי לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
יחד עם זאת, אפשר לשים לב שהוא כותב, שבזמן שחסמתי את הולכת הרגל היא היתה עם רגל על הפס הראשון. מה זה אומר לגבי מיקומה, כשאני עצמי הייתי עשרים מטרים לפני כן, ואז השוטר נכנס לתמונה והתחיל לנופף לי? האין זה אומר שהיא היתה אז לא רלוונטית?
החלטתי להגיש תלונה במח"ש
רבותי חברי הפורום, שלושה ימים חלפו מאז המקרה ואני רק הולך ו'מתחמם' יותר ויותר.
מה בעצם קורה כאן?
השוטר מדריך אותי בתנועות ידיו, ואז נותן לי דו"ח?
תגידו לי - השתגענו? אין גבול לחוסר הצדק?
כמעט ודאי אצלי שאתלונן במח"ש ואדרוש להדיחו מהתפקיד
יוסף שלום,
1- בהצלחה.
2-׳מח״ש אינו הגוף המתאים מאחר ומדובר בעבירות פליליות אשר העונש בצידן הינו שנת מאסר ויותר.
3- הגוף המתאים הינו ״היחידה לתלונות הציבור״.
שוב מאחלים הצלחה ותעדכן....
מאחל מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר