היי, עצרתי היום לכמה דק באדום לבן (ללא כל הפרעה לתנועה) כדי להוריד את העדשות ולהחליף למשקפיים. לפני היו מכוניות חונות ומאחורי עמדו רכבים על המדרכה ואף חסמו יציאה מחניון. השוטר התעלם מיתר הרכבים וניגש דווקא אלי. הסברתי לו כי עצרתי לשניה (הרכב היה מונע) וכי זו עבירת התנועה הראשונה שלי, אך הוא סירב לשמוע. הוא לקח את הרשיון שלי ו״צילם״ אותו עם המכשיר שהיה לו ליד שמשת הרכב (נראה כמו טלפון בדיבורית) וטען כי הקנס הוא של 500 ש״ח. ניסיתי לשאול למה רק לי הוא נותן דוח, אך לא היה עם מי לדבר. יש לציין שהשוטר כלל לא היה על מדים ! והיה לבוש אזרחי.
האם השוטר לא צריך להביא לי דוח ביד? האם הוא סתם ניסה להפחיד אותי? כיצד ניתן לערער? שכן עצרתי בצד על מנת להוריד עדשות ולהרכיב משקפיים- כדי לא לסכן את הנהיגה שלי. אודה לתשובתכם.
איה שלום, תשובתי מבוססת על הנחת יסוד שהאדם בלבוש אזרח היה שוטר שאינו לבוש מדים.
1- דו״ח יכול להינתן במספר דרכים ביניהן ע״י משלוח הדו״ח לנהג/לבעל הרכב.
2- אינני יודע האם ניסה להרתיע אותך או שכוונתו רצינית.
3- במידה ותקבלי את הדו״ח בדואר תוכלי בתוך 30 הימים הראשונים להגיש בקשה לביטול הדו״ח.
4- מבחינה משפטית את ביצעת עבירה. את שינוי אביזר הראיה ניתן היה לבצע בטרם הנסיעה/ במקום המותר לעצירה.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר