שלום, טרי טרי, זה עתה עצר אותי שוטר וקנס אותי , בתיאור העבירה רשם: בעת שהרכב היה בתנועה , נהג השתמש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית בניגוד.
הרכב שלי חדש עם דיבורית תקינה, כל שעשיתי היה לחייג מהאייפון שהיה מונח לצידי , לא שהרמתי אותו לאוזן , לרגע אחזתי בו בגובה הרגליים וחייגתי והנחתי אותו חזרה.
השיחה עצמה המשיכה באופן טבעי מהדיבורית
מה כדאי לעשות? חוץ מהכסף גם 4 נקודות.
עוצו עצה
צביקה שלום,
1 - עפ״י התיאור העובדתי שמסרת ביצעת את העבירה.
2 - תקנה 28 בת״ת נחקקה על מנת למנוע מצב בו נהג תוך כדי נהיגה יאחז בנייד (גם לשם חיוג).
3- מה שמעניין אותי זה דווקא פירוט נסיבות העבירה כפי שכתב זאת השוטר עורך הדו״ח מאחר והעבירה בוצעה באופן שקשה להבחין בה. במידה ותפרט אולי יהיה ניתן לתקוף את ״קשר העין״ הנדרש.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר- עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
נהגתי ברכב מסוג JEEP שהוא רכב גבוה, מרכב השוטר. לא הרמתי את הטלפון מעבר לגובה הבטן. אין לי מושג כיצד ראה שאחזתי בו. אולי ראה ששתי ידי לא היו על ההגה. אבל כשעצר אותי שאל "סיימת להתעסק בטלפון? ועניתי בתמימות ש"רק חייגתי" .כי אם כך אסור בשום מקרה לדבר בטלפון בנהיגה כי זה להוריד יד מההגה בכל מקרה. ? עד היום חשבתי שאם יש דיבורית זה מספיק...אני לא סימסתי או התעסקתי בטלפון מעבר לחיוג
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר