שלום אשמח את תגובתך בנדון תודה
היום בדרכי אחרי ת"א (אני חיפאית)נכנסתי בטעות להרצליה הפיתוח בפניה ימינה לרחוב משכית .קצת אחרי הפניה הבנתי שטעיתי,
ראתי רכב שמנסה לצאת מהחניה הכחול לבן אותתי כדי שאכנס ואוכל לשאול אנשים איך לצאת מהמקום , יושבת באוטו ומחכה שיצא מהחניה לפתע רכב מישטרה שהדליק את הסירנה צעק לעברי אל תזוזי! קפאתי במקום כי חשבתי שקרה משהו הגיע מולי שוטר בלי כובע פתח עלי זוג עניים מפחידות וממש דיבר אלי בקול רם גברת את מפריעה פה לתנועה ואני נותן לך דוח!
הסברתי לשוטר שהלכתי לאיבוד ואני מחכה שהאדון יצא מהחניה ממש לא הבנתי ,
לטענתו של השוטר שהפרעתי לתנועה, ולא היה לי אם מי לדבר הוא לא נתן לי לזוז
היתי חסרת אונים בתוך האוטו, בסוף רק נתן לי את הדוח ואמר תחתמי לא הסכמתי
ויצא מהמקום ממש בבושת פנים קיבלתי דוח על 500 ₪.
מה עושים בסיטואציה הזו .. למי אוכל לפנות? אין אופציה חוץ מלהשפיט.
האם בכלל הולכים להשפיט צריכה את עזרתכם
מירב שלום,
1- תשובתי תשתנה באם את מודה בעצם ההפרעה או שאת כופרת בביצוע העבירה? ואפרט.
2- באם את מודה ומצטערת את יכולה לבקש את הסבת הדו״ח לאזהרה, אלא שעליך לעמוד בקריטריונים של וותק נהיגה בעל 10 שנים ואי ביצוע עבירת תנועה ב-5 השנים האחרונות.
3- באם את טוענת כי כלל לא נגרמה הפרעה ויש לך אף עד/ים לכך (נוסע) את יכולה להגיש בקשה לביטול הדו״ח. כפי שהבנת סעיפים 2 ו- 3 הם חלופיים!!!
4- באם אחת מן הבקשות תדחה תוכלי אכן לבקש להישפט ובלבד שלא תעברי על סד הזמנים של 90 הימים.
5- עזרה של איש מקצוע תמיד יכולה להועיל אלא שעליך לערוך מבחן של ״עלות מול תועלת״ (במילים אחרות שכה״ט של עוה״ד יהיה יותר יקר מגובה הקנס).
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום דורון תודה על תגובתך
כפי שאתה אומר לי וקצת כואב
יש לי ותק של יותר מ10 שנים ..לגבי עבירות תנועה ב5 שנים??? לא זוכרת במפורט לדעתי יש עבירה מלפני 4 שנים יש לי עבירה בלי נקודות.. ולגבי עד ???? חוץ ממוקדן פנגו שהיה על הקן...
אז מה שנישאר לי זה רק להישפט
השאלה האם אחרי שאני טוענת את טענתי גובה הדוח יוכל לעלות? או משהו יהיה לרשיון.? . הבנתי שבדבר אין צדק אשמח את תגובתך תודה רבה
מירב שוב שלום,
1- אינני יכול לקבוע את מידת ומשקל טענותיך וכן איך ביהמ"ש יתרשם מעדותיך.
2- עפ"י הקבוע בסעיף 230 סיפא בחוק סדר הדין הפלילי - לא יפחת גובה הקנס שיושת על נאשם שבחר להישפט (אלא בנסיבות מיוחדות) - מניסיוני עפ"י רוב גובה הקנס נשאר כשהיה או מוגדל.
3- מאחר ומיוחסת לך עבירה שאינה מן החמורות בספר החוקים לא נראה לי שתושת עליך פסילה על תנאי ו/או פסילה בפועל, כך שהסיכון שלך הוא אכן בגובה הקנס!
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר