זה המקרה השני שקורה לי עם גידול אוכלוסית רוכבי האופניים בתל אביב כאשר הם רוכבים בשבילי האופניים ובהגיעם למעבר חציה חוצים אותו ברכיבה מהירה כאילו זה חלק מהמסלול.כמעט ופגעתי באחד כזה אך למזלי אני מאט.בויכוח עם החכמולוג הוא טוען זה מעבר חצייה .יפה אך הינו להולכי רגל ולא לרוכבים שבאים במהירות כאילו שהם בטור דה פראנס.אני פשוט נדהם לגלות אנשים משכילים שרוכבים ולא מבינים שהם חשופים לפגיעה נכלי רכב ומחפשים את צדקתם. אני רוצה לשאול מהו הדין לגבי רוכבי אופניים( הכוונה לא לילדים שיותר חכמים ויורדים וחוצים רגלית) שחוצים בנסיעה מעברי חצייה.
האם לא כדאי לציין זאת בתמרור אזהרה.מה אומר החוק לגבי זה?
ליאור שלום,
כמובן שמעבר החצייה על פי ההגדרה בתקנות התעבורה נועד לחציית הולכי - רגל.
עם זאת, בחוק נקבעו כ-16 מקרים המחייבים "חובת האטה" מנוהג בכלי רכב וביניהם החובה קמה לפני מעברי חצייה- כך שאתה כנהג צריך לצפות לחצייה של מאן דהוא.
(אמנם כפי שציינת יכולת הצפיות נפגעת ברגע שמדובר באופניים ששועטות לכביש).
מבחינת דיני התעבורה יתכן שבפעולה שציינת עוברים רוכבי האופניים על תקנה 129(א) בתקנות התעבורה האוסרות מעבר במקום שיועד אך ורק להולכי רגל !!!
לסיכום - המשך לנהוג בזהירות ולהאט בטרם הגיעך למעברי חצייה.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
יש עדכון של אגף תנועה, בערך מלפני שנתיים, כי יש לתת זכות קדימה במעבר חצייה לרוכבי אופניים כמו להולכי רגל.
משה
משה שלום,
עפ״י הידוע לי ההנחיות של המשטרה לרבות אגף התנועה הן לאנשים שאמונים לאכוף את החוק, קרי ההנחיות מופנות לשוטרים ולמתנדבים.
בכל מקרה אם אתה מכיר הנחייה שמופנית לנהגים אנא תשתף את קוראי הפורום במספרה וביום פרסומה?
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר