שלום,
בדרכי לעבודה אני עובר בצומת "שפייה" של זכרון יעקב שבו יש מצלמת רמזור (אדומה), אתמול קיבלתי 5 דוחות על מהירות בצומת הנ"ל שצולמו בתחילת החודש, 5 ימים ברצף.
המהירויות 120-125 קמ"ש במקום 90, כך שכל דוח 750 ש"ח ו 8 נקודות. כנראה שאקבל עוד 9 דוחות לכל היותר באותה צומת (כי כאמור אני עובר משם יום יום ולא ידעתי שזאת מצלמת מהירות גם).
אני נהג עם וותק של 14 שנים ואין לי שום עבירה בעשר השנים האחרונות, מה הזמן המקסימלי בין הצילום לקבלת הדוח?
מה עליי לעשות במקרה הזה? לפנות לעו"ד ? להישפט?
מדובר בסכום מעל 10 אלפים שקלים ו 112 נקודות.
אבי שלום,
1- טפלתי במקרים דומים. כמובן שעליך לקבל ליווי משפטי שאם לא כן אתה עלול להיפסל רק ע"י משרד הרישוי לשלושה חודשים ובצרוף דרישה למבחן עיוני (צבירה של למעלה מ-36 נק") ובמידה והתחזית שלך לקבלת עוד מספר לא מבוטל של דוחות ואולי אף הזמנה לדין תוכל להגיע ללמעלה מ-72 נק' ואז תיפסל ע"י משרד הרישוי ל-9 חודשים בצירוף דרישה להיבדק במכון הרפואי וכמובן מבחן עיוני.
2- גם סכום הקנסות כפי שציינת הינו עצום.
3- התיישנות העבירה הינה בת 4 חודשים מיום ביצוע העבירה.
במידה ותיצור איתי קשר ישיר אשמח לעזור.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה דורון על התגובה.
אני כנראה אלך לבית משפט והשאלה כאן, האם השופט לא יתחשב בזה שעברי נקי לגמרי מכל עבירה?
אבי שוב שלום,
1- בא נצא מנקודת הנחה כי השופט אכן יתחשב וישית עליך את הקנס המקורי בכל דו"ח (ברירת משפט). עדיין מדובר בקנס מצטבר (5 דוחות) של 3750 ש"ח + 40 נקודות.
2- אם שמת לב לתשובתי הקודמת מאתמול כלל לא התייחסתי לענישה (בין אם מקילה ובין אם מחמירה) אלא פרשתי בפניך את הפן המשפטי הקשור לאמצעי התיקון שהוא לבדו יגרום לכך שייפסל רישיונך מנהלית לכל הפחות ל- 3 חודשים.(עקב צבירת הנקודות) .
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר