שלום,
תפס את בעלי שוטר כאשר הוא אחז בנייד (לא דיבר וכך גם צויין בדוח)
הוא נתן לו 1000 ש"ח קנס + 10 נקודות. בכל מקום שאני בודקת, על פי חוק ניתן לתת רק 4 נקודות, האם כך הדבר?? האם שווה ללכת על זה להישפט?
בת אל שלום,
1- מאד חשוב לראות את דברי השוטר בדו״ח וכן את תגובת בעלך.
2- העבירה מתגבשת בכל ״שימוש״ בנייד בזמן הנהיגה. (אינני יודע מה טען בעלך? מדוע אחז בנייד בזמן הנהיגה?).
3- העבירה זוקפת 4 נק׳ ולא 10 נק׳- בכל אופן צריך לראות איזה סמל סעיף יוחס לבעלך.
4- התשובה האם כדאי לבקש להישפט תלויה בתשובות לשאלותי וכן בשיקולי עלות (הפסד ימי עבודה) מול תועלת (יתכן כי ישונה סעיף האישום).
* לסיכום בעלך לכל הפחות עבר עבירה של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים.
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
דורון, תודה על התשובה.
1. דברי השוטר: מתאר את מקום האירוע ומציין "בעת שהרכב היה בתנועה השתמש בטלפון נייד ללא דיבורית מותקנת... הנהג בבירור נראה אוחז מכשיר טלפון נייד בידו השמאלית , מוצמד לפיו...." תגובת בעלי: "אני לא דיברתי בטלפון + קללות...
2. בעלי טען שלא דיבר.
3. סעיף 6577 10 נק+ 1000 ש"ח
האם שווה לגשת למשפט?
בת אל שוב שלום,
1-מאופן תיאור הנסיבות ע״י השוטר מתקיים היסוד העובדתי של העבירה.(גם אם בעלך לא הוציא שיחה וגם שום שיחה לא נכנסה) השוטר ציין שימוש ואחיזת הנייד קרוב לפה(הקלטת תזכורת, חיפוש בגוגל חיפוש קולי ועוד) וכל זאת תוך כדי נהיגה.
2- בכל פניה להישפט יש סיכוי וסיכון. במקרה דנן נראה לי שהסיכוי להרשעה רב.
המחוקק קבע בסעיף 230 סיפא לחוק סדר הדין הפלילי כי מקום בו בחר נהג המקבל קנס להישפט לא יפחת גובה הקנס שישית ביהמ״ש מגובה הקנס המקורי.(ראיתי במו עיני מקרים בהם נהגים קיבלו קנס גבוה יותר ואף פסילה מאחר ועברם התעבורתי היה מכביד).
לסיכום - לשיקולכם.....
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר