נעצרתי ע"י שוטר שעמד מחוץ לניידת בכביש איילון בטענה שנסעתי על סימן הפרדה. אמר לי השוטר שאם אין לי עברות בזמן האחרון אז אקבל אזהרה בלבד, וכיוון שידעתי שאין לי עברות לא קראתי את הדוח מיד.
בבית גיליתי שעל הדוח חתומה שוטרת שלא יצאה בכלל מהניידת ,ושישבה כל הזמן בכסא הנהג של הניידת שחנתה עם הגב לכיוון שממנו באתי.
היא כותבת בלשון נקבה שהיא זאת שראתה אותי מבצע את העבירה. ושהיא זאת שעצרה אותי. בדוח בכלל לא מוזכר השוטר שעצר אותי ואין פרטים שלו.
שאלתי. האם יש תוקף לדוח כאשר הוא מולא ע"י מי שלא ראה אותי מבצע עבירה כביכול. ולא עצר אותי. והאם עדות של שוטרת שיושבת בתוך רכב עם הגב לכיוון שממנו הגעתי קבילה כמדוייקת.
מיקי שלום,
1- כמובן שישנה בעיה באם השוטרת לא ראתה את ביצוע העבירה אלא רק רשמה את ששמעה מאת השוטר/מתנדב שהיה עימה.
2- יש באפשרותך לבקש להישפט וכן לבקש את כל החומר (מזכר או דו״ח פעולה או פירוט נסיבות -אשר רשמה השוטרת) כמו כן, תוכל לבקש לדעת מי עסק באותו מקום באותה עת עם השוטרת באכיפה.(כי הרי שם השוטר/מתנדב לא ידוע לך).
בהצלחה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר