שלום רב,
אני ממש מודאגת.. אציין שאין לי שום עבירות תנועה ואפילו דוח על מהירות לא קיבלתי מעולם. יש לי רשיון כבר 12 שנים. היום בבוקר נסעתי באזור לוד ליד פסי הרכבת. התחלתי לחצות את הפסים כשאני עומדת מאחורי משאית גדולה שחסמה את שדה הראייה. בשלב בו התחלתי לחצות לא היה רמזור מהבהב לדעתי. בגלל המשאית אני מניחה שלא ראיתי שהרמזור של מחסום הרכבת מהבהב. אני פשוט המשכתי לנסוע אחרי המשאית וכמה שניות אחרי שהושלמה לגמרי חציית הפסים- ירד המחסום לאיטו. לא יודעת אם צולמתי ואם בכלל עשיתי עבירת תנועה כלשהי, פעם ראשונה שאני נתקלת בסיטואציה כזו. היה שם שומר שהוריד את המחסום רק לאחר שסיימנו לחצות כאמור. מה אתה חושב באופן כללי? תוך כמה זמן ישלח דוח לביתי אם אכן צולמתי? תודה מראש
דנית שלום,
1- את יודעת כי באופן כללי אין להיכנס למפגש מסילת ברזל כאשר האור ברמזור החל להבהב.
2- תלוי מאד במידת הצפיות שלך לעניין העיכוב באזור המפגש אך העבירה מתגבשת בכניסה למפגש לאחר הופעת האור. (אינני בטוח כי זה המצב במקרה שלך?).
3- בכל מקרה אם צולמת מבצעת עבירה את תקבלי הזמנה לדין (זימון לדיון בביהמ"ש) ולא דו"ח.
4- המשטרה אמורה לשלוח אליך תוך 4 חודשים הזמנה לדין/הודעה על ביצוע עבירה, במקרה כזה צרי איתי קשר ישיר ואשמח לעמוד לרשותך.
בברכה,
מנהל פורום דיני תעבורה,
דורון ויגלר-עו""ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר