שלום,
להפתעתי קיבלתי הודעת תשלום קנס בשל עבירה על סעיף 6ב1.
מדובר על העמדת רכב על מדרכה ליד הדירה שלי. מקום עם בעיית חנייה חמורה.
אני לעולם לא מחנה את הרכב במקום אסור, ולכן האפשרות היחידה היא שהעמדתי את הרכב - כשאני בתוכו! בזמן שבן זוגי הוציא מצרכים מהרכב ולקח אותם לדירה.
אני בטוחה שבכל הזמן הייתי בתוך הרכב, בכדי שאוכל להזיז אותו, אם יפריע למישהו.
במוקד הבירור של העיריה נאמר לי שזה לא משנה אם הייתי ברכב או לא, מאחר ואין להעמיד את הרכב במקום אסור מעל ל-3 דקות.
שאלותי:
1. היכן בחוק מדובר על טווח זמן של 3 דקות?
2. האם זה שהייתי ברכב לא יכול לעזור לי בערעור? (לא יודעת אם המצלמה קלטה את זה, או רק את הרכב)
3. האם כדאי לי לערער? והאם יש סיכוי להפחית מהקנס? (500 ש"ח!! אין לי כל עבירות קודמות ואני בטוחה שהייתי ברכב בעת האירוע)
בתודה,
אדוה
אדוה שלום,
1- אשתדל להבהיר את תשובתי. ככלל אין החנייה מותרת על המדרכה למעט מקום שסומן ע״י תמרור -האיסור עצמו מופיע בתקנה 72(א2) בתקנות התעבורה הנכללות בחוק העזר העירוני.
2- אין שום מקום בחוק המדבר על 3 דק׳- יתכן וזו הנחייה לפקחים אך אינני בטוח.
3- חנייה יכולה להיות גם עם מנוע פועל וגם עם נהג ברכב - ישנה הגדרה ברורה בתקנות התעבורה (פעולות שלא נחשבות לחנייה הינן העלאה/הורדה של נוסע ו/או העמסה/פריקה של מטען[באופן רצוף]).
4- לצערי לאור הנסיבות המתוארות אינני מוצא עילה בחוק לביטול הדו״ח(אם כי זה לא מונע ממך לנסות....).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום דורון,
תודה רבה על תשובתך המהירה.
עוד שאלונת, ברשותך:
אם הסיבה שהרכב עמד במקום זה היתה הוצאה של מצרכים מהרכב באופן רצוף, זה נחשב לפריקת מטען באופן רצוף?
האם יש סיכוי שיאמינו לי? (אין לי דרך להוכיח)
אדוה שלום,
כנראה שבלבלתי אותך....
ההגדרה של החנייה היא העמדת רכב שלא למטרת הפעולות שהוזכרו לעיל בתשובתי.
אבל נקודת המוצא היא שבין אם החנת ובין אם עצרת ובין אם פרקת סחורה - חל איסור לעשות זאת על המדרכה.(למעט סייגים הניתנים ע״י תמרור ומהנתונים שמסרת לא היה כזה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר