היי,אני רוכב על קטנוע
בשעה 2 בלילה כאשר הכבישים ריקים קבלתי קנס על רמזור אדום, כאשר בפירוש לא נסעתי באדום אלה עברתי דרך חציית מעבר חצייה בגלל שהרמזור מתחלף על ידי חיישן והוא אינו ניקלט על ידי הקטנוע.
עצרה אותי ניידת ובה שני שוטרים שרשמו לי את הדוח ובמפורש הסברתי להם שלא עברתי רמזור אדום אלא מעבר חצייה.
בדוח השוטר רשם שהוא עקב אחריי תוך שמירת קשר עין וראה את האור האדום בצומת ואת קו העצירה.
כששאל אותי מה יש לי להגיד אז הסברתי לו שלא עברתי אדום אלא חצייה והיגיע החלק שבוא אני צריך לחתום. כשבקשתי ליראות את הדוח על מנת ליראות מה ניכתב שמה ,השוטר לא הסכים שאקרא ואחר ויכוח קל שבו הוא אומר שזה בשבילו ורק אחרי שאני אחתום אוכל לקרוא הוא התחיל לצעוק והפעיל עליי לחץ שאחתום. אני חתמתי לפני שקראתי עקב הלחץ ומתברר איפו שהפיסקה שבו ניכתבים "דברי הנהג" הוא רשם בציטוט: "אין לי מה להגיד".
אני מציין שזה הוא הדוח הראשון שלי.
אפשר בבקשה התייעצות? האם לרשום מכתב עירעור? או לגשת לבית משפט?
רון שלום,
חסרים פרטים בשאלתך.
בכל אופן ביצעת עבירה ויתכן כי ניתן יהיה לשנות את סעיף האישום.
על מנת להעריך את סיכוייך צריך לקרוא את הדוחות/מזכר שמילאו השוטרים.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תיאור העובדות:
נהג ברכבהנל ולא ציית לאור אדום שהיה ברמזור בכיווון נסיעתך. בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה וניכנסת לצומת בניגוד לאור האדום בניגוד לתקנה.
נסיבות מיוחדות של המקרה:
בהמהלך סיור עם ניידת כחול לבן ברחובות הנל הבחנתי ברוכב קטנוע אשר עומד בצומת ברמזור אדום וממתין לאור ירוק בנתיב השמאלי,לציין כי אני עמדתי אחריו כשלפתע חצה רוכב האופנוע קו הצירה כשרמזור אדום דולק בצומת וביצע פניית פרסה ופנה ימינה מייד אחריולאחר מיכן לחניית האופנועים של הפיצה
נסעתי מייד אחריו תוך שמירת קשר עין רציף עם האנוע ואיתרתי את הנהג שבדיוק חנה את האופנוע הנל היה לבדו לציין כי ראיתי האור האדום בצומת ואת קו העצירה בו זמנית לדבריו עובד כשליח פיצה.
דברי הנהג;
״אין לי מה ךהגיד״
רון שלום,
מתיאור הנסיבות שכתב השוטר שרשם את הדו״ח עולה כי בוצעה עבירה של כניסה לצומת באור אדום.
כמו כן, השוטר רשם כי שמר על קשר עין רציף איתך.
לאור הנסיבות המתוארת סיכויי הצלחתך נמוכים ביותר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר