קיבלתי קנס על דיבור בנייד משוטר שאמר שראה אותי מדבר חשוב לציין כמה דברים יש לי רכב מסחרי עם לוגו החברה על החלון האחורי והחלונות הצדדיים השוטר היה מאחוריי ואין מלו כל דרך לאמת את הטענה כי נסענו בכביש דו סיטרי עם קו הפרדה רצוף במקום בלי קליטה ולי יש דיבורית קבועה כך שאין מצב שהשוטר ראה אותי מדבר כהוכחה הצגתי לו את יומן השיחות בנייד והוא סרב להסתכל כמו כן רשם בדוח שעה כוזבת כ10 דקות לאחר שעצר אותי ואני דיברתי בטלפון לאחר שעצר אותי כדי לחפש עזרה ובסוף הדוח במקום החתימה רשם סרב לחתום למרות שכלל לא ביקש ממני לחתום על הדוח
יוסי שלום,
1- העבירה כלל אינה בגין דיבור בנייד כי אם ״שימוש״ ולכן הראייה כי לא יצאו/נתקבלו שיחות אינה רלוונטית.
2- אם יש לך טענה כנגד היכולת של השוטר להבחין בעבירה אתה יכול לבקש להישפט ובית המשפט יכריע בעניין.
3- במידה ולא הוצע לך לחתום על הדו״ח ו/או לתת את תגובתך לאישום - השוטר התנהג שלא כיאות. אך פרט זה לא יכול לגרום לביטול הדו״ח (מקסימום אם תלונן יקבל דין משמעתי - נזיפה במקרה הגרוע).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר