לפני שנים קיבלתי דוח תנועה שגוי (הרחוב עדיין לא היה משולט). עירערתי במייל, אך מיכוון שעברו 31 העירעור נידחה בלא שקיבלתי על כך הודעה. היות שלא קיבלתי הודעה שהעירעור נידחה, לא עשיתי דבר ו- 90 הימים בהם הייתי זכאי לבקש מישפט חלפו. בהמשך היו מספר חילופי מכתבים...
עכשיו קיבלתי הודעה שריכבי נרשם לעיקול במשרד הרישום.
ברצוני לתבוע את העיריה.
האם אני יכול לעשות זאת בבית משפט לתביעות קטנות?
מה נוהל התביעה?
על איזה סכום פיצוי הגיוני לתבוע את העיריה?
דן שלום,
1- להערכתי לא תוכל לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות ואפרט:
א. העילה שאתה מציין היא עילה כנגד תקפות הדו"ח עצמו ולא כנגד הליכי הגבייה.
ב. הפורום המתאים לדון בחוקיות התמרור או הדו"ח הינו בית המשפט לעניינים מקומיים, על כן השופט יכול למחוק את תביעתך.
ג. במידה ותגיש תביעה לפיצוי - עלי להפנותך למספר פסקי דין שקבעו שלא ראוי לעקוף את ההליך הפלילי(ביהמ"ש לעניינים מקומיים) בהליך אזרחי.[ראה: 47415-08-10 הורדי נ' עיריית טבריה]
ד. ישנם שופטים שבכול זאת דנים וזה תלוי בעילת התביעה ובגישת השופט.
ה. בית המשפט לתביעות קטנות מוגבל בסכום תביעה עד 33,000 ש"ח.
ו. ביכולתך לבקש בקשה מבית משפט לעניינים מקומיים ל"הארכת מועד להישפט" מהנימוקים שפרטת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אם אני מבין נכון, אין טעם לתבוע את העיריה בדבר ההתנהגות הלא תקינה והכוחנית.
זאת אומרת שעליי לבקש שיערכו לי משפט מהסיבה שלא עידכנו אותי שהעירעור שהגשתי לא התקבל, וכך למעשה חלף חלון ההזדמניות להגשת הבקשה להישפט?
אם כן,
1. מה הנוהל? האם לפנות לעיריה או לבית משפט לעיניינים מקומיים?
2. היות שזה לא בית משפט לתביעות קטנות, האם עליי להיות מיוצג עם עורך דין?
3. האם אני יכול לשלב בתביעה פיצוי כספי על "הנזק" שנגרם לי?
4. נקודה בעייתית נוספת, הרכב נמצא בבעלותי כבר שנים רבות, אך רשום על שם אבי המבוגר (בן 81) והוא מתגורר בצפון הרחוק. בכל חילופי המכתבים הם פונים אילו למרות שאני שב ומסביר להם שאני הוא זה שהחנה את הרכב במקום בו התקבל הדוח. ראיתי שכתבת לאנשים שנושא הבעלות יכול לסבך. האם אכן?
דן שוב שלום,
1. אתה מגיש את הבקשה להארכת מועד להישפט בבית המשפט לעניינים מקומים.
2. במידה ותצא זכאי בדין תוכל לבקש מהשופט הדן בתיק פסיקת הוצאות.
3.ישנה אופציה להיות מיוצג אם כי ביחס של עלות מול תועלת זה בדר"כ לא כדאי (שכן גובה הקנס בעבירת חנייה נמוך).
4.מי שצריך לבקש את הבקשה זה אביך תוך ציון העובדה שאתה השתמשת ברכב ובצירוף תצהיר שלך ושלו.
לאחר שבית המשפט יאשר הארכת מועד יהיה עליך להופיע למשפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
שלום דורון,
תודה רבה על התגובה העיניינית שעזרה לי מאוד!
בכדי לוודא שהבנתי כהלכה, אבקש אישור לצעדים בהן עלי לנקוט וגם עוד הבהרה:
1. אבי יכין תצהיר שהרכב רשום על שמו אך בשנים האחרונות אני משתמש ברכב
2. אני מכין תצהיר שביום קבלת הדוח רק אני נהגתי ברכב ואני הוא זה שהחנה את הרכב במקום "האסור" לדברי העיריה, ובמידה ואמצא אשם בדין אני לוקח על עצמי את מלוא האחריות
3. אני מכין מכתב ובו מנומקות הסיבות לפיהן אני טוען לחפותי, והסיבות שבגללן אני מבקש באיחור רב להישפט
4. כשאני מצוייד בכל המסמכים, האם אני יכול לגשת לבית משפט מקומי סמוך למקום מגוריי, או שעל אבי חלה חובת הגשת הבקשה במקום מגוריו בצפון? אזכיר לך כי אבי אדם מבוגר ולא גר סמוך לראשון לציון
5. במידה והגעתי לשלב המשפט ואף יצאתי זכאי בדין. האם סכום הפיצוי הוא קבוע או שאני יכול לבקש פיצוי גבוה בטענה שהעירייה פעלה בדורסנות ונתנה דוח בניגוד לנוהל (לטענתי) ובהמשך לא ענתה למכתבי ולא פעלה ליידע אותי שהעירעור נדחה, ובהמשך לא התייחסה לחומר ששלחתי (צילומים) ושלחה מכתבים בתאריך מאוחר בשבועיים מהתאריך לפי חותמת הדואר?
שוב תודה,
דן
דן שלום,
1- תצהיר א׳ בו האב מצהיר כי החזקה ברכב הייתה שלך, תצהיר ב׳ בו אתה מצהיר שביום הספציפי אתה החזקת ברכב. התצהירים צרכים להיות מאומתים ע״י עו״ד.
2- הבקשה מוגשת לבית המשפט לעניינים מקומיים שלו ה״סמכות העניינית״ במקרה שלך עבירה שבוצעה בראשון לציון ולכן הבקשה תוגש בבית המשפט לעניינים מקומיים בראשל״צ.(אתה יכול פיסית להגיש את הבקשה בשביל האב).
3- סכום הפיצוי אינו קבוע.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
עזרת לי הרבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר