לצערי צברתי דוחות חניה רבים באיזור בית בו התגוררתי בשכירות. הדבר נבע מחוסר הבנה/ הטעיה מול העירייה (ר"ג). חלק מהדוחות הועברו לעו"ד ושילמתי ועל היתרה הגשתי ערעור. חלקם הופחתו או בוטלו אך עדיין נותר סכום לא קטן והגשתי ערעור נוסף. סביר שלא יבטלו לי אותם ואני מודאגת מכך.
במהלך שיחה עם חבר, הוא שאל אם שילמתי שם ארנונה ואמרתי לו שכן (הארנונה היתה רשומה על הבעלים של הנכס אך שולם באמצעות כ.אשראי שלי). אותו חבר אמר בפשטות ש"תו חניה זה בסך הכל סימן לפקח". האמירה הזו גרמה לי לתהות מה ההגדרה של תו חניה? חיפשתי ברחבי האינטרנט ולא מצאתי ואשמח לקבל תשובה. האם הוא אכן "סימן לפקח" בסך הכל והאם העובדה ששילמתי ארנונה במהלך כל תקופת השכירות יכולה לבוא לעזרתי?
יפעת שלום,
1- היה עליך להסדיר את קבלת תו החנייה ממחלקת החנייה בעיריית ר״ג.
2- התו משמעו זכות לחנייה חופשית לתושב העיר.
3- הקרטריונים לקבלת התו הינם :
תעודת זהות מעודכנת לכתובתך.
רשיון רכב על שם המבקש.
מי שמתגורר בשכירות, יביא עימו בנוסף לנ"ל, חוזה שכירות.
מי שברשותו "רכב צמוד" מהעבודה, יביא בנוסף אישור לכך ממקום העבודה ואת רשיון הרכב.
4- מי שלא עשה זאת בזמן המעבר לדירה חדשה אין לו להלין אלא על עצמו.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שמחתי מאוד לראות שקיבלתי תשובה מהירה.
עם זאת, חייבת לציין שיוצאת עם טעם מאוד רע מהתגובה שלך.
1. לא שאלתי מה היה עליי לעשות בדיעבד: "היה עליך להסדיר את קבלת תו החנייה ממחלקת החנייה בעיריית ר״ג".
2. לא שאלתי מה המשמעות של התו- הרי ברור לי שמשמעו זכות לחניה.
שאלתי מה ההגדרה שלו, בתקווה לקבל את ההגדרה החוקית/משפטית שלו- בדיוק את הדבר אותו לא הצלחתי למצוא ברחבי הרשת, כמו שציינתי בשאלה המקורית.
3. לא שאלתי מה הקריטריונים לקבלת תו חניה- את זה יכולתי למצוא באינטרנט, זאת מלבד העובדה שכבר איני מתגוררת בעיר הזו ומידע זה לא רלוונטי כרגע.
4. "מי שלא עשה זאת בזמן המעבר לדירה חדשה אין לו להלין אלא על עצמו"
אינך יודע את פרטי המקרה וספציפית פה, מלבד האחריות האישית שאני לוקחת על עצמי, יש לי בהחלט מה להלין על העירייה שנתנה לי תשובות מוטעות הן לגבי ארנונה והן לגבי תו החניה. ובסך הכל, אני אזרחית מן השורה, שומרת חוק שמנסה להסדיר מצב לא נעים שנלקעתי לתוכו.
קיוויתי לתשובה מקצועית, פרקטית ולא ביקורתית. לחלוטין לא חשבתי שעו"ד שמייעץ בפורום יעשה לי משפט שדה.
תודה רבה ויום טוב.
יפעת שלום,
המקור החוקי הינו ״חוק העזר העירוני רמת -גן (העמדת רכב וחנייתו) תש״ם 1980.
תקראי את סעיף 3א וכן את התוספת הראשונה והשלישית בחוק.
מקווה שזה יענה על שאלתך.
נ.ב אינני שופט אף אחד אלא שתארת השתלשלות של דברים ושאלת מספר שאלות כך שניסתי לענות לך עליהן. לא יכול להבטיח שכל תשובה שאתן תהא מקובלת על השואל.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
יפעת,
פנית לפורום לקבל עצה.
קבלת מידע "חינם" מאחד ממנהלי הפורום.
הכעס שלך אינו במקום.
לא ארחיב, כי תגובתך נותנת תחושה שדבריי לא יתקבלו בהבנה, אבל אני מבקש לשמור על כבודו של עוה"ד ויגלר (שאינני מכיר) ועל הפורום שהוא משאב חיוני ומבורך לפונים רבים.
אם יותר מדי פונים יגיבו כמוך, יפסיקו בעלי המקצוע להשיב, ופונים לעתיד יגלו שהם לא מקבלים תשובות מקיפות, מועילות וענייניות.
בברכה,
דוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר