לפני כשלושה שבועות הייתי מעורב בתאונת דרכים.
להלן בקצרה פירוט האירוע:
אני נהגתי ברכב שכור ואותתי לפנות שמאלה (כחוק), הבחנתי ברוכב קטנוע שמגיע מולי בנתיב הנגדי ובלמתי כדי לאפשר לו לחלוף.
רוכב הקטנוע נבהל, בלם והחליק כאשר הוא עדיין כ-7 מטר ממכוניתי, החליק על הכביש לכיוון מכוניתי ופגע בה בפגוש הקידמי.
רוכב הקטנוע נפגע (כנראה שבר את רגלו) ופונה לבי"ח.
המתנתי לבוחן תנועה במקום (ויש לציין שבוחן התנועה לא עשה כלום מלבד לנזוף בי להזיז את הרכב מהר כי אני מפריע לתנועה).
היום זומנתי למסור עדות באגף התנועה שברח' סלמה בת"א.
לאחר המתנה ארוכה ועוד המון אי אילו הבנות ופרוצדורות נכנסתי לבוחן/חוקר שהבהיר לי כי אני נחקר תחת אזהרה, וכי המשך החקירה יבהיר מי אשם ומי יעמוד לדין.
ניסיתי להסביר לו שלא עשיתי שום דבר לא חוקי, ושרוכב הקטנוע הוא זה שהחליק ופגע בי.
אך הוא המשיך לחקור אותי (ממש בצורת שאלה,תשובה) כמו בחקירה משטרתית.
ההרגשה הייתה לא נעימה בלשון המעטה, ויש לציין שדי נבהלתי מכך שאולי רוכב הקטנוע טוען משהו שקרי שאין לי אפשרות להוכיח אחרת.
האם ההליך תקין?
מה עליי לעשות?
(כמובן שמומלץ לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום התעבורה, אך יש לציין שכולותיי הכלכליות אינן מאפשרות זאת כרגע.)
תודה רבה!
איציק שלום,
1- חבל שאתה מתייעץ בדיעבד.
2- ההליך תקין ואתה על פי דבריך אכן נחקרת באזהרה.
3- כעת עליך להמתיך להמלצת בוחן התנועה לעניין הגשת / אי הגשת כתב אישום שירשם ע״י תובע משטרתי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר