הי לפני כחודשיים נסעתי באזור מגוריי. רציתי לפנות ימינה בצומת. היה אדום וחיכיתי אחרי תור של מכוניות שעצרו גם הן באדום. כשהתחלף לירוק ביצעתי פנייה. בצומת שאליה פניתי היה רמזור כתום מהבהב של הולכי רגל ועצרתי להם. ירדו כמה וכמה הולכי רגל בזה אחר זה ובזמן שחצו, הרמזור התחלף לאדום. הייתי כבר בתוך הצומת אז ברגע שהחוצים סיימו פינתי את הצומת והמשכתי בנסיעה. פתאום אני שומעת מאוחרי משטרה שמורה לי לעצור. עצרתי (והייתי מבוהלת כי אף פעם לא נעצרתי על עבירה ברנסיעה. פעם אחת על חציייה באדום כהולכת רגל) איך שפתחתי את הדלת שאלתי "מה עשיתי"? השוטרת התנפלה עלי בציניות ושאלה "רמזור אדום זו המלצה בשבילך?." מכיוון שמעולם לא נעצרתי בגין עבירה ברכב והסיטואציה הייתה מאוד מלחיצה, התחלתי להסביר שעברתי בירוק אבל התחלף בזמן שהמתנתי להולכי רגל. היא אמרה "זה לא קשור הולכי רגל את עברת באדום. זה דו"ח ונקודות, תתקשרי אליהם אח"כ ואם ב- 5 שנים האחרונות לא היו לך עבירות - ימירו לך באזהרה". מכיוון שהסיטואציה הייתה חדשה לי והשוטרת הבטיחה שאם 5 שנים ללא עבירות - הדוח יומר- לא התווכחתי. כשחתמתי על הדו"ח היא אמרה "תחתמי שקיבלת את הדוח" וחשבתי שאני חותמת רק על כך שנמסר לי ולא שאני מסכימה אם מה שכתוב בו (אני יודעת, שיא התמימות). אח"כ שיחזרתי את הכל בראש ולפי מה שסיפרתי פה שקרה- הגשתי בקשה לביטול. הבקשה נדחתה בטענה שהגרסה שלי לא תואמת את גרסת השוטרת.+ שהיו לי עבירות ב- 10 שים האחרונות (חצייה באדום כהולכת רגל) - ואילו השוטרת אמרה 5 שנים- היא הטעתה אותי. הבחור שדיבר איתי לגבי דחיית הבקשה אמר "כן. שוטרים אומרים את זה לפעמים סתם כדי להיפטר ממך ולתת לך את הדוח".
אני יכולה להישבע שהגרסה שלי היא הנכונה. אני שוקלת לבקש להישפט אבל הבנתי ששופטים מתעצבנים מזה ואוטמטית תופסים עמדת נגד הנתבע- האם זה נכון? גם על ההוראות בדוח כתוב שאם אשפט אהיה חשופה ל"עונשים נוספים חמורים" - במה מדובר?
כמו כן, מה המשמעות של 10 נקודות ברישיון ומתי הן מתבטלות? כי חלק ממה שמפריע לי זה שיהיו לי סנקציות שקשורות לנקודות על משהו שלא עשיתי.
אשמח לתשובה בהקדם כי אני כבר אמורה עד ה-20 לחודש לשלם או לבקש להישפט. (ורק אתמול גיליתי שהבקשה נדחת כי התקשרתי למוקד המשטרה)
תודה רבה מראש (: ויום נעים.
סיוון שלום,
1- חבל שלא התייעצת עם מומחי הפורום בטרם הגשת הבקשה.
2- את עשית שעטנז בין בקשה לביטול הדו״ח לבין בקשה להמרה באזהרה.
3- בכל אופן לפי התיאור שלך יש טעם לבקש להישפט.
4- עם זאת, במידה ותורשעי או שלא תגיעי להסדר טיעון את בהחלט יכולה לקבל קנס גבוה יותר.
5- 10 הנקודות תמחקנה כעבור שנתיים וזאת המידה ולא ייזקפו לחובתך עוד נקודות.
6- לכל ייעוץ נוסף וספציפי תוכלי לפנות אלי ישירות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר -עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה רבה על התגובה המהירה!
1. במידה ואורשע- אקבל קנס גבוה יותר באופן משמעותי או שאין לדעת את גובה הקנס (לפי מה שמקובל ומקרי עבר)
2. האם גם גובה הנקודות או כל הגבלה אחרת על הרישיון יכולים להיגזר עלי במידה ואורשע? (או רק ענישה כספית חמורה יותר).
3. איך ניתן להתייעץ איתך בפנייה ישירה?
סיוון שוב שלום,
1- במידה ואת מורשעת אז לאחר ההרשעה (בשלב טיעוני הצדדים לעונש) ייחשף בית המשפט לעברך התעבורתי ובהתאם יוכל להשית עליך קנס גבוה יותר(מניסיוני עוד 20%-80% מגובה הקנס המקורי), אך מעבר לכך יוכל להשית רכיבי עונש נוספים כגון: פסילה על תנאי ו/או פסילה בפועל (מקרי קיצון).
2-רישום הנקודות אינו בסמכותו של בית המשפט יישנה טבלה בחוק של זקיפת נקודות לצד עבירות, כך שמראש אוכל לומר לך שישארו לחובתך 10 נק׳ באם תורשעי בחציית צומת באור אדום.
3- בסיום כל תשובה ישנו לינק המוביל לפרטים האישיים אודות מנהל הפורום או שתרשמי את שמי בגוגל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר