שלום רב,
לפני מספר חודשים קיבלתי קנס על סך של 500 שקל בגין חניה עם 4 גלגלים על מדרכה
אציין שהמדרכה הייתה בחניון הרכבת באשדוד- מקום בו עשרות רכבים חונים באדום לבן(ללא קבלת דוח), על הפסים הצהובים של שולי הדרך(ללא קבלת דוח) על המדרכה ובכל מקום למעשה בו ניתן לחנות עקב מצוקת חניה במקום.
עיריית אשדוד החליטה לפני מספר חודשים לאכוף את האזור הזה, אומנם רק עבור החונים על המדרכה(לדוג' החונים באדום לבן/שול הדרך או רכבים שעולים על המדרכה וחונים בקטעי חול מעבר למדרכות- שברור שניתן להגיע אליהם רק דרך המדרה- לא מקבלים דוח)
ביקשתי להשפט, ובכוונתי להופיע עם סרטון שמדגים את אופן החניה ואת מצוקת החניה ולשטוח את טיעוניי
אני סטודנט שנה ד' להנדסה, ומתעתד להתחיל לעבוד בתעשיה אווירית בסוף השנה, בבדיקה שעשיתי מול מערכת בתי המשפט התיק נרשם כ"פלילי-מקום" ולא לתעבורה.
רציתי לדעת שני דברים:
1. האם יש לי קייס ויכולת להצליח במשפט
2. מה המשמעות של הרישום הפלילי, האם זה נרשם לי איפשהו במידה ולא אזוכה במשפט(קריטי לעבודה בתעשיה צבאית)
לתשובתך המהירה אודה
אלעד
אלעד שלום,
1- אינני חושב שסיכוייך להצליח גבוהים. אם כי הטענה שלך בשפה משפטית הינה שעיריית אשדוד מבצעת ״אכיפה בררנית״.(מספיק שהתובע העירוני יביא העתק דו״ח שניתן לכלי רכב אחרים על מנת שיפריך את טענתך).
2- התיק נקבע לדיון בבית המשפט לעניינים מקומיים- הדיון הינו על פי סדר הדין הפלילי, אך על דאגה אין רישום במרשם התעבורתי ולא בפלילי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
בידיי חומרים מצולמים כיצד בחניון אין אכיפה לרכבים החונים באדום לבן(מעל 10 רכבים), אין אכיפה לרכבים החונים בשולי הדרך על קווי ההפרדה בשוליים או לרכבים החונים על סוף הכביש ולמעשה חוסמים חלקית את הנתיב.
תיעדתי במצלמה שלעומת אלה מבוצעת אכיפה פרטנית לאותם רכבים בודדים אשר חנו על המדרכות בחניון(צילמתי את הבנאדם מחלק דוחות "על חם")
אני מתכוון ללכת עם כל אלה לבית המשפט בטענה שהייתי בטוח שהעירייה מתחשבת בגללת מצוקת החניה הקשה, בכך שהיא מתייחסת לחניון כמקום שעיקר הוויותו חניית הרכבים ולכן לא מבצעת אכיפה בו(ואוכיח למעשה שהאכיפה היא אכן פרטנית על פי ראות עיניו של הפקח)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר