שלום הוצאתי רישיון לפני חודשיים בערך ולפני שבועיים נתפסתי נוהגת ללא מלווה בעיקרון נהגתי עם מלווה אך אבא שלי ירד מהרכב לכמה סידורים בשעה שחיכתי לו ברכב ביקשו ממני להזיז את הרכב ושוטר תפס אותי ללא מלווה שאלתי היא האם יש סיכוי שהשופט התחשב בזה ומה העונש הצפוי והאם יש מצב לקבל פחות מ3 חודש שלילה בשביל לא לעשות טסט תתאוריה מחדש?תודה מרטש
שלי שלום,
1- המצב אליו נקלעת דורש טיפול מקצועי של עו"ד המומחה בדיני תעבורה.(בפועל המצב העובדתי היה שנהגת ללא מלווה ואין זה משנה שזמן מה לפני כן נהגת עם מלווה).
2- אסביר לך בקצרה - עפ"י חוק ישנה פסילת מינימום בת 3 חודשים על נהג חדש המבצע עבירה זו. זאת ועוד, החוק קובע כי נהג חדש הנפסל ע"י בית משפט לתקופה בת 3 חודשים או יותר יידרש לבצע מבחן עיוני ו"להנות" מהסטטוס של נהג חדש לעוד שנתיים ימים.
3- במידה ותהיה מעוניינת בייעוץ ספציפי ועזרה, תצרי עימי קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
העונש המינימום הוא 3 חודש אך יש סיכוי לקבל פחות מ3 חודש?ווהאם זה נכון שפחות מ3 חודש לא צריך לעבור שוב את התהליך של תאוריה וטסט ומעל 3 חודש כן צריך ?
והאם אחרי השלילה אני יצטרך שוב מלווה 3 חודשים?תודה
שלי שוב שלום,
1- במידה ויחודש הסטטוס של נהג חדש - כן.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
היי קיבלתי פסילה ל89 יום על נהיגה ללא מלווה..האם אני צריכה להוציא תיאוריה וטסט מחדש?
והאם המלווה נספר בשלילה?
והאם המלווה נספר בשלילה?
שלי שלום,
1- לא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
שלי שלום,
1- זהו בדיוק התפקיד של עורך הדין לדעת איך לשכנע את התביעה או את ביהמ״ש להשית עונש מופחת. לכן באופן כללי התשובה לשאלתך הראשונה היא - כן . ניתן להפחית אף מפסילת המינימום.
2- אדייק בתשובתי , זה נכון לגבי הרשעה בעבירה זו כי פסילה הפחותה מ- 3 חודשים לא תגרור מבחן עיוני וחידוש הסטטוס של נהג חדש לשנתיים.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר