שלום
חברה שבה עבדתי לפני שנה שלחה לי היום בקשה לתשלום של 5 דוחות חניה שלטענתם שייכים לרכב שנהגתי בו. הדוחות צברו פיגורים והמצב כרגע הוא שעוקבת חשבון הבנק של החברה. אני קבלתי בקשה לתשלום מהם רק בשבועות האחרונים לאחר שהדוחות צברו פיגורים וקנסות. יש לציין שכל הדוחות על שם החברה ולא על שמי ולהבנתי הם לא יכולים לעשות הסבה של הדוחות לאחר שהם צברו פיגורים. השאלה שלי היא אם הם יחליטו לתבוע אותי לאחר מכן ויוכח שהרכב היה ברשותי - האם ניתן בכלל לדרוש ממני לשלם את הקנסות כולל הפיגורים למרות שלחברה היה מספיק זמן לבצע הסבה של הדוחות על שמי.
תודה מראש
יונתן שלום,
אנסה לענות על חלקי השאלה השייכים לתחום שלי( דיני תעבורה), מאחר וחלקים רבים בשאלתך קשורים לדיני עבודה וליחסי עובד-מעביד.
1- החברה יכולה לתבוע.
2- אתה יכול להוכיח שקיבלת דרישה לתשלום לאחר צבירת ריבית פיגורים. ולכן לטעון שאתה מסכים להסבה ולתשלום הקרן בלבד.(כך שלא הוגן שבגלל התרשלות של החברה אתה תספוג את תשלום ריבית הפיגורים).
3- בכדי למנוע דיןן בערכאה משפטית (אזרחית) ישנה דרך בה החברה תבקש ״בקשה להארכת מועד להישפט״ (לערכאה הפלילית - ביהמ״ש לעניינים מקומיים) בכל הקשור ל-5 הדוחות ואז אם ביהמ״ש יקבל את הבקשה, במשפט יהיה ניתן להסב את הדו״ח וכן לפסוק כי התשלום יהיה רק בגובה הקנס המקורי.(בקשות מעין אלה נערכות ע״י עו״ד ומגובות בתצהירים).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר