עצרתי בטרמפיאדה לאסוף סטודנטים שממתינים לטרמפ. בתחנת האוטובוס- במפרץ המיועד להעלאה והורדה של נוסעים- עמדה ניידת משטרה ולפניה עמדו שני רכבים שהעלו טרמפיסטים. מאחר ולא היה מקום נוסף בטווח מפרץ העצירה לעצור ולאסוף טרמפיסטים, נוצר מצב שבו אני ומספר רכבים שהיו מאחורי "נאלצנו" לעמוד במקום אסור ועל כך קיבלנו כולנו מהניידת שעמדה בתוך המפרץ המיועד העלאה והורדה של נוסעים דוח על סך 500 ₪. השוטר לא ההתייחס כלל לעובדה שאני בעלת רישיון נהיגה 9 שנים ומעולם לא ביצעתי עבירת תנועה, עבירת חניה, או עבירה טכנית, ואף לא נרשמה לי מעולם אזהרה. אני מחברת כעת מכתב ערעור ורציתי לדעת האם הכי נכון יהיה לגשת לערעור מנקודת ההנחה שהעבירה, נסיבות ביצועה ומידת הסיכון או ההפרעה שנגרמו אינן חמורות ולכן אני מבקשת להתחשב בנסיבותיי האישיות (סטודנטית, על מלגת מחייה) ולהמיר את הדו"ח לאזהרה?
נעמה שלום,
1- יש הבדל בין בקשה לביטול דו״ח(ערעור כלשונך) לבין בקשה להמרת הדו״ח לאזהרה. בבקשה הראשונה אנו תוקפים משפטית ו/או עובדתית את העבירה המיוחסת לנו ואילו בבקשה השניה אנו מודים באשמה ומבקשים להמיר את הדו״ח מאחר ועברנו התעבורתי נקי בשנים האחרונות וותק הנהיגה שלנו רב( 10 שנות וותק + 5 שנים אחרונות ללא עבירות).
2- כפי שבוודאי הבחנת את אינך עומדת בקרטריונים להמרת הדו״ח באזהרה שכן וותק הנהיגה שלך הינו בן 9 שנים.
3- קשה לי להתייחס לדו״ח שכן אינני יודע איזו סעיף אישום מיוחס לך?
האם עצרת בשול? מעבר לשול? במקביל למדרכה הצבועה אדום-לבן? ועוד.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר