בחודש אוגוסט העמדתי למכירה רכב ברחוב אבא חושי בחיפה מקום הידוע בחיפה להעמדת רכב למכירה.
מכיוון שאני גם גר באזור ומבצע הליכות ברחוב למיטב ידיעתי במשך שנים עומדים שם רכבים למכירה ולא נרשמו דוחות בגין כך. בכל מקרה להפתעתי בחודש אוקטובר קיבלתי בדואר רשום עשרה דוחות חניה על סך 250 שקל כל אחד בימים רציפים. מיותר לציין שלא היה שום דו"ח לא על הרכב ולא על רכבים אחרים למכירה ובשיחה עם העיריה הם טענו שכנראה סוחרי רכב הורידו את הדוחות אבל אני חושד שהפקחים פשוט התעצלו לשים אותם. בכל מקרה שלחתי מכתבים ודיברתי עם העיריה בניסיון לבטל את הדוחות או לפחות לנהוג בהגיון ולבטל חלק או לאחד אותם אבל בבירוקרטיה כמו בבירוקרטיה אין עם מי לדבר והכל היום מתנהל דרך היועצים המשפטיים ולפי החוק היבש כך שלא יהיה לי ברירה אלה להגיע לבית משפט
ברצוני לשאול לגבי הסיכויים במשפט לאור מספר עובדות:
1. במקום הותקן לאחרונה שלט האוסר העמדת רכבים למכירה, לא הצלחתי לקבל מהעיריה את המידע מתי אבל להערכתי זה לאחר שהחנתי לראשונה את הרכב. האם יש איזשהוא סיכוי לטיעון שהאוטו הועמד לחניה לפני שהותקן השלט והאם יש איזשהוא סיכוי לטעון שעל העיריה היה להזהיר את התושבים לפני מתן דוחות על העמדת רכב למכירה באזור.
2. הדוחות עצמם נרשמו על סעיף 6ב לחוק העזר של חיפה: "בתחום העיר חיפה העמדת/החנת את רכבך הנ"ל תוך הפרת חוק עזר לחיפה העמדת רכב וחניתו התשמ"ה: 1985 כמפורט להלן במקום שנקבע על ידי תמרור האוסר חניית או עצירת רכב." האם הסעיף הזה חוקי? ראיתי שהמשטרה נותנת דוחות של 100 שקל על אותו העבירה ? איפה ההגיון?
3. הדו"ח מציין שחניתי ליד בית מספר 50 (מקום בו אסור להחנות רכב, סימון אדום לבן) בפועל הרכב חנה קילומטר משם בצד השני של הרחוב. כמו כן 2 דוחות בכלל מציינים כתובת אחרת שלא קיימת כלל ברחוב. האם על סמך המידע השגוי הנ"ל, שייתכן ונעשה לא בתום לב כדי להצדיק קנס של 250 ש"ח, יש סיכוי שבית משפט יבטל את הדוחות?
4. האם העובדה שלא קבלתי שום התרעה מצדיק לפחות ביטול חלק מהדוחות והעמדת הקנס על סכום סביר יותר? האם בית המשפט שוקל שיקולים של צדק מהסוג הזה? או שצדק ובית משפט הם שתי דברים בלתי תלויים?
אשמך לשמוע את דעתכם בנושא
דוד שלום,
מטבע הדברים לא אוכל להרחיב במסגרת הפורום כמו שניתן בפגישת ייעוץ.
1- לעניין טענתך הראשונה- עלי להפנותך לתקנה 73 בתקנות התעבורה.
2- הסעיף הינו 6(ב) ולעניות דעתי חוקי.
3- כתובת שגויה היא לעיתים סיבה טובה לביטול הדו״ח(אך במקרה שלך ולאור סעיף 1 לעיל נראה לי שסיכוייך קלושים).
4- ראשית, ההוראה ניתנה בחוק ואי ידיעתו אינה פוטרת. שנית, העבירה היא עבירה מתחדשת ולא נמשכת. אך נראה לי שאם תבקש להישפט (בתנאי שלא עברת את המועדים) בית המשפט יתחשב בסיטואציה שנוצרה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
ראשית תודה על התשובה
אודה לך עם תוכל להסביר לגבי נושא הסעיף וסכום הקנס. לא ברור לי מדוע דוח משטרתי על העמדת רכב למכירה הוא 100 ש"ח, דוח חניה רגיל של העירייה הוא גם כן 100 ש"ח ובמקרה הזה שהרכב חונה במקום חניה מוסדר שאינו בתשלום ושאינו מפריע לאיש, תחת הסעיף הנ"ל שלדעתך כאמור לעיל הוא חוקי יוצא שאני נדרש לשלם 250 שקל (וזאת לפני שמכפילים ב 10) יש פה איזה הגיון שנשגב מבינתי?
דוד שלום,
באמת הדבר ניתן לפירושים שונים ועליך לבקש בתור נאשם את הפירוש המקל(סעיף 34 כא' בחוק העונשין), קרי, קנס ע"ס 100 ש"ח.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר