אני בשלילה ונסעתי עם חברה שלי באוטו שלי שרשום על שמי, כשהיא רצתה לפנות שמאלה בצומת ועמדנו בערך מאחורי 3-4 מכוניות, אורות דלוקים, איתות.. ומאחורינו היו עוד מכוניות. ממול מעבר לכביש עמדה ניידת תנועה שבאה לצאת ימינה ולפני שהיא יצאה מי שישב ליד הנהג הרים מצלמה רגילה (מצלמת כיס ביתית...) וצילם, ראיתי פלאש. עד כמה שראיתי אף אחד לא ביצע עבירה, למה הם צילמו והאם הם יכולים להרשיע ככה נהגים? אחר כך הם פשוט נסעו ולא עצרו אף אחד
העניין הוא שישבתי מאחוריה, מה שאני מפחדת זה שהם צילמו (למרות שאין לי מושג מה ומי ולמה) והם יגידו שזו אני ואז אני אואשם בנהיגה ללא רישיון נהיגה שזה חמור ביותר, אני יודעת שיש חזקת בעלות במקרה ומישהו ביצעה עבירה ואני מוכיחה שזו לא אני השאלה אם הצילום שלהם קביל בבית משפט?
גילי שלום,
1- הצילום קביל אם יעיד עליו המצלם.
2- במידה ותקבלי כתב אישום על נהיגה בזמן פסילה תפני אלי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
במידה וכן תוך כמה זמן אמור להגיע כתב אישום? האם זה הגיוני או אפשרי ששוטר צילם תמונה רנדומלית בזמן שכמה מכוניות מחכות בצומת מבלי שהייתה שום עבירה. אח"כ בדקו את מס' הרישוי מהתמונה (במידה ורואים) והחליטו שנהגתי ללא רישיון? חשוב לציין שהניידת נסעה משם מבלי לעצור אף אחד כולל לא את האוטו שלנו.
גילי שוב שלום,
1- בתום החקירה ובמידה ויהיו ראיות, יוגש כתב אישום תוך כמה חודשים.
2-כן. יש יחידה מיוחדת שעוקבת אחרי פסולי נהיגה.( זו לא תמונה רנדומלית אלא תמונה ספציפית של רכב ספציפי שכפי הנראה היה במעקב).
3-זו נקודה שתוכל לעזור לך כי תוכלי להוכיח שאחר נהג ברכב.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
זו בדיוק השאלה שלי, האם רק התמונה הזאת מספקת בשביל כתב אישום? איזה עוד ראיות הם צריכים? יש דרך לברר על העניין כי אני ממש לא רוצה לחכות כמה חודשים ויום יום לחשוב על זה.. או שעדיף לא לעשות עם זה שום דבר ורק אם הם ישלחו משהו לפעול בהתאם?
גילי שלום,
1- התמונה היא ראיה טובה אך אינני מאמין שניתן יהיה להבחין במיהות הנהג.
2- יש מזכרים/דוח׳ות פעולה של השוטרים( הם כותבים את שראו עיניהם).
3- יתכן ויש או שאין עוד ראיות כרגע איננו יכולים לדעת.
4- כעקרון ניתן להגיש כתב אישום על סמך תמונה ( אך תובע משטרתי יושב על התיק ומחליט אם התמונה מגיעה לכדי ראיות לכאורה להוכחת האישום. נראה לי שרק על סמך תמונה לא יגישו אבל זו הערכתי האישית בלבד).
5- ברור שכדאי לך לשבת בחיבוק ידיים ולא לנסות ״להעיר את המתים״....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר