שלום
חניתי בתל אביב ברחוב גבעת המורה בניגוד להוראת תמרור אין עצירה (55) .
מדובר על חניה שבעבר הייתה חוקית (צבועה בכחול לבן) והפכה למוגבלת , כלומר אסור, לפי התמרור, לחנות בין השעות 0900-1500 .
אינני יודע מדוע אסור לחנות במקום המדובר. לא חוסם את התנועה ולא ברור מי משתמש בחניה בין השעות 0900-1500.
החניה קרובה לכניסה לחניון של הועד הפועל אבל בשום מקרה לא מפריעה לכניסה ויציאה של רכבים.
אני מבין שחניתי בניגוד להוראת תמרור (למרות שבאמת לא ברור לי מדוע החניה שם כבר איננה כחול לבן)
אבל במידה ולא הפרעתי לתנועה ולא חסמתי שום דבר- האם מותר לעיריה, מעבר לקנס, גם לגרור את הרכב?
עידן שלום,
1- אינני יכול לקבוע באם הפרעת לתנועה או לכניסה ויציאה של רכבים.
2- לעירייה יש סמכות לגרור אם פקח חושב כך.(הוא עפ״י רוב מצלם את הרכב שביצע את העבירה).
3- תקרא את סעיף 6ב׳ בחוק העזר העירוני (העמדת הרכב וחנייתו) ת״א.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על תשובתך המהירה.
האם הפקח/העירייה לא חייבים לנמק את העניין? האם יש למי לפנות לברור ספציפית לגבי המקרה? אני משוכנע שלא הפרעתי ומצפה מהם לנימוק הגיוני
עידן שוב שלום,
1- אין אפילו דרישה כיום להפרעה או לחסימת תנועה.
2- הציטוט : 6ב. (א) רכב החונה במקום שחנייתו אסורה על פי חיקוק רשאי פקח לנקוט אמצעים להרחקתו, לגרירתו ולהחסנתו או לנעילת גלגליו או חלק מהם, בנעלי חסימה המונעות את תנועת הרכב, ובלבד שינקוט אמצעי זהירות סבירים הדרושים כדי להבטיח את בטיחות הרכב; ורשאי הוא לעשות כן בין בעצמו ובין בידי מי שאישר לכך ראש מחלקת התנועה במשטרת ישראל (להלן – גורר מרשה).
בברכה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה רבה
הסעיף מחזק את זה שאסור היה לי לחנות שם, אבל לא ברור לי מדוע לגרור אם אפשר להסתפק בדו"ח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר