היי, ביום שישי האחרון חציתי בפנייה שמאלה כשהרמזור מולי היה כתום ולקראת סיום הפנייה התחלף האור לאדום. יש לציין כי במקביל אליי בנתיב מצד שמאל שלי עברה מכונית נוספת יחד איתי את הצומת. אחרי שסיימתי את הפנייה ניידת של משטרה עצרה אותי ונתנה לי דו"ח של 1000 שקל+10 נקודות. השוטרים טענו שחציתי את הצומת לאחר 3 שניות שהיה אור אדום מלא והרכב שהיה לידי (שבהתחלה טענו שלא היה כזה) היה לפני ועבר את קו החציה ברמזור כשהוא לא היה אדום. האם יש לי סיכוי לערער על דו"ח שכזה? מכיוון שזה לא הגיוני שחציתי אחרי 3 שניות של אדום לטענתם אחרת הייתי נכנסת לצומת שאחרים התחילו ליסוע בה מכיוון אחר?!
תודה
דרור שלום,
1- ניתן לבקש בקשה לביטול הדו״ח (במסגרת 30 הימים מיום קבלת הדו״ח) במידה והיו לך עדים ניתן לציין זאת. [הסיכויים לביטול אינם גבוהים מאחר ובגרסה מול גרסה המשטרה תעדיף את גרסת השוטר רושם הדו״ח].
2- לכן, הייתי ממליץ לבקש להישפט(במסגרת 90 הימים מקבלת הדו״ח) ולנסות לשכנע את ביהמ״ש בגרסתך.
3- לעניין טענת ה-3 שניות אינני יכול לענות כי אינני מכיר את תוכנית הרמזורים הספציפית אך אוכל לומר לך באופן כללי כי בהחלט יתכן מצב בו נהג עובר בצומת עם מופע אדום מספר שניות רב וזאת בטרם נפתח המופע הירוק באחד מן הרמזורים האחרים.( נקרא ״אדום לכל״ או ״אדום חופף״).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
גם כניסה לצומת באור כתום אסורה ברוב המקרים. בהשמעת טענה כזאת במשפט יכול השופט להרשיע על עבירה זאת וגם אז ההרשעה היא עם 10 נקודות + הקנס שיחליט השופט.
משה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר