אסביר בקצרה את המקרה:
נסעתי ברכב עצרתי בתמרור עצור. הבחנתי באופנוע החוצה את הכביש והמתנתי. האופנוע שבא לחצות את הכביש פתאום ראה אותי כשהוא באמצע הכביש נבהל, בלם ונפל. לא היה מגע בין כלי הרכב! הוא נפל לבדו!. בכל מקרה יצאתי מהרכב, עזרתי לו לקום והמשכנו כל אחד בנסיעתו. עכשיו אחרי חצי שנה אני מקבל זימון וכתב אישום בו כתוב שהאופנוען נחבל וכלי הרכב ניזוקו(?) ואני מואשם על אי עצירת לתמרור ב-37 ונהיגה בקלות ראש...
איך אני מוכיח את חפותי?
מה עלי לעשות?
האם אני יכול לצאת אשם?
תודה על העזרה
שלום רב,
על פי תאור המקרה, ומאחר ולא היה מגע בין הרכב לאופנוע, לדעתי נגרם לך עוול בכך שהגישו נגדך כתב אישום.
עליך להגיע לדיון המשפטי מיוצג על ידי עורך דין מומחה לתעבורה.
במידה ואתה מעוניין בייעוץ ספציפי, אתה יכול לפנות אלי ואשמח לסייע לך.
בברכה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
מנהל הפורום לרישום פלילי ומחיקתו
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
נפגשתי עם 2 עו"ד, שניהם אמרו ש99 אחוז ירשיעו אותי אז כדאי לי להגיע להסדר.
למה עלי להודות במעשה שלא עשיתי?
למה?
מה העונש שיכולים להטיל עליי אם יורשע?
שלום לשואל המוטרד,
1- אינני יכול להצטרף לדעות שהובאו ע״י עורכי הדין, מסיבה אחת פשוטה - אף אחד מעורכי הדין לא ראה את חומר הראיות בתיק.(אלא אם תתקן אותי ויש בידך את העתק כל חומר הראיות בתיק והם עיינו בו?).
2- באופן כללי ניתן להרשיע נהג בגרימת תאונת דרכים גם מבלי שנוצר מגע בין כלי הרכב - לשם כך על התביעה להוכיח ״קשר סיבתי עובדתי ומשפטי״ בין הפעולה או המחדל של נהג א׳ שגרם לנזק ברכוש ו/או בגוף לנהג ב׳.( ראה ת״ד 2075/03 מדנ״י נ׳ ריבלין רומן -ביהמ״ש לתעבורה אשקלון; ת״ד 1095-10-09 מדנ״י נ׳ מורד אליאס - ביהמ״ש לתעבורה מחוז מרכז).
3- אינני מסכים עם הגישה של הודיה ללא אשמה.( עם זאת, אולי לאור ההסבר שנתתי ו/או העיון בחומר הראיות תשתנה גישתך ותבין שיש לך אחריות מסוימת).
4- העונש נקבע ע״י ביהמ״ש בהתאם למידת אשמתך ובהתאם לסעיפי האישום המיוחסים לך.( לדוגמא : אם מיוחס לך סעיף של נהיגה רשלנית ובקלות ראש [סעיף 62(2) בפקודת התעבורה] צפויה לך פסילת רישיון מינימלית בת 3 חודשים בנוסף לרכיבי עונש אחרים).
5- לסיכום- במידה ותרצה ייעוץ מעמיק וקונקרטי תוכל לפנות אלי ישירות....מקווה ששפכתי מעט אור על הנושא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום לך, ישנם מצבים בהם רכב אחראי לתאונה גם אם לא פגע ברכב אחר, להבנתי האופנוען נבהל, נפל ולכן מאשים אותך .
המלצתי לך על פי הנתונים בשאלתך היא לקבל ייעוץ מעורך דין המתמחה בתעבורה ועם חוקר תאונות ובהתאם להמלצתם להגיע לדיון עם חוות דעת מומחה לחקירת תאונות .
בברכה,
אלעד רונן
חוקר ומשחזר תאונות דרכים
אם אין ל הרבה עבר תעבורתי, אלתפחד.
זה מילה שלך מול שלו, אני יניגשתי לחוקר (שבתחילה תקף אותי, כשיטה) , סיפרתי מה היה, הראתי את ההלם בו אני נמצא- והקצין אמר לי על הנג ההוא.
'הוא חושב שלהוציא מהביטוח פיצוי, בנוי על אשמה של השני- תגיד לו שהוא חרא של אדם' והחזיר לי את הרישיון...
ספציפית הייתי מתקשר לתובע ומקליט אותו בויכוח עימות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר