שלום רב.
בחודש מרס 2011 צולמתי עת שנסעתי יותר מ-20 קמ"ש מעל המותר בכביש בינעירוני ועל כך קיבלתי הודעת קנס של 750 ש"ח ו-8 נקודות. ביקשתי להישפט על העבירה לאור נסיבות האירוע. בהגיעי למשפט הונחתי על ידי השופט להגיע להסדר עם התובעת של המשטרה וכך עשיתי. התוצאה: 200 ש"ח קנס, רישום של 8 נקודות ושלילה על תנאי חודש לשנה. המשפט התקיים ביוני 2012. החודש, בשל ראות לקויה (שמש בעיניים, למרות שאיני מסיר מעצמי את האחריות) שמתי לב לצומת ורמזור ממש מאוחר ובלימת החירום לא ממש הספיקה, כך שנעצרתי רק כ-2-3 מטר אחרי קו העצירה וצולמתי על ידי מצלמת הרמזור כמעט בודאות. העבירה שקדמה לזאת ב-2011 הייתה 6+ שנים לפניה (2005) וגררה שלילה מנהלית - נהיגה במהירות העולה על 30 קמ"ש בתוך שטח עירוני (נראה לי לא ממש רלוונטי לעכשיו) השאלות:
1. מהו מועד הכניסה לתוקף של הנקודות הקודמות (8 הנקודות מהעבירה של 2011) בתנאי שההסדר הושג ביוני 2012.
2. במידה וכן צולמתי החודש מתי יפוגו הנקודות הקודמות.
3. בכלל אשמח למעט פירוט להגדרה המעט מעורפלת של "תקופת הצבירה".
תודה מראש.
יוסי שלום,
1- בשביל לתת מענה מדויק עלי לראות את תדפיס מצב הנקודות העדכני.
2- נקודות נזקפות לחובת נהג מיום ביצוע העבירה ( ומיום זה מתחילה תקופת התקפות, קרי שנתיים או ארבע- בהתאם לכמות הנק׳ שצברת ). כמו כן, במידה ועברת את המדרגה הראשונה (12 נק׳) תצטרך לבצע קורס בסיסי כתנאי למחיקה או אם עברת את המדרגה השנייה (24 נק׳) תצטרך לבצע גם קורס ייעודי כתנאי למחיקה - משמע מי שעבר את אחת המדרגות ולא ביצע את הקורס המתאים הנקודות לא תמחקנה !!!
3- תלוי מהו סך הנק׳ שנזקפו לחובתך עד כה. בכל מקרה אני כמעט בוודאות אומר לך כי לא תואשם בעבירה של חציית צומת ברמזור אדום (אם הבנתי נכון לא חציית אלא נעצרת כ- 2 מטרים מעבר לקו עצירה).
4- אתה יכול לקרוא מאמר באתר שלי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
למיטב ידיעתי לא נזקפו לחובתי נקודות נוספות מעבר לאלה שמניתי. יחד עם זאת ביקשתי שתדפיס מצב הנקודות יישלח לביתי.
שתי שאלות קצרות, ברשותך:
1. במה כן ניתן להאשים אותי במקרה דנן? כמובן, לא מדדתי את המרחק מהקו, אבל נעצרתי כ-2-3 מטרים אחריו ולא הפרעתי לתנועת הרכבים העולים במחלף ומבצעים פניה בכיוון נסיעתי.אציין גם כי,ברוב טפשותי, העברתי לרוורס, אבל, למיטב זכרוני לא נסעתי אפילו מטר לאחור, על אף שלא היו רכבים מאחוריי כלל. פשוט, העדפתי לא להוסיף חטא על פשע.
2. בהנחה שהתסריט של האישום כן יוצא לפועל, האם ביצוע הקורס והעמידה בתנאיו תמחק את הנקודות (יש לשער כי במקרה הזה מדובר ב-18 נקודות, 8+10, כאשר ה-8 מקורן במרס 2011)?
תודה מראש על התגובה.
יוסי שוב שלום,
1-עצירה מעבר לקו עצירה (לא חציית צומת באדום).
2- העבירה של מרס 2011 תמחק במרס 2013.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר