שלום,
לאחרונה נסעתי כהרגלי באופניים (על מסלול אופניים, ולא על מדרכה או כביש)
התנגשתי בהולכת רגל שהלכה על מסלול האופניים (והתעסקה בפלאפון).
הספקתי לראות אותה רק כמה שניות לפני שהתנגשתי בה, וזאת לא כי
לא הסתכלתי על המסלול אלה מכיוון שהיא נכנסה למסלול (הספיקה ללכת 2 צעדים) ואז התנגשתי בה מכיוון שלא הספקתי לבלום. נפלנו שנינו על המדרכה, אני נפצעתי ברגל והיא נפצעה ברגל ובידיים. באותו הזמן כאבו לה רק הידיים, היא לא נפגעה בשום מקום אחר ואין שום שבר. הזמנתי לה אמבולנס היא לא רצתה להתפנות, אך בסוף התפנתה.
זה היה בשעות הערב, היה חושך, הולכת הרגל הייתה עם חברה, אבל בזמן המקרה החברה לא הייתה לידה לכן היא הייתה לבדה. אני נסעתי במהירות רגילה, אולי אפילו קצת איטית, כשאני נוסע אני רואה רוכבי אופניים שנוסעים הרבה יותר מהר ממני.
רציתי לשאול האם אני חשוף לתביעה ?
על פי מה שהבנתי התנגשות בין רוכב אופניים להולך רגל אינה נחשבת לתאונת דרכים. ולכן הולך הרגל אינו יכול לזכות בפיצוי בהתבסס על חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. אני לא רכבתי בצורה רשלנית. (ואני מתחת לגיל 18.)
אשמח לתשובה - זה ממש דחוף לי. תודה רבה !
שלום לשואל,
1-כן. אתה חשוף לתביעה נזיקית.
2- אכן, תאונה בין כלי רכב שאינו מנועי לבין הולך רגל - אינה נכנסת לגדרו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.(אין צורך בביטוח חובה לכלי הרכב הלא ממונע).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
קראתי את הדבר הבא:
תאונת אופניים מהגן ועד גיל 18
כל התלמידים במדינת ישראל, מהגן ועד גיל 18, מבוטחים בפוליסת ביטוח תאונות אישיות, אשר מקנה להם כיסוי ביטוחי 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע בכל מקום בעולם. כלומר, כאשר מדובר בתאונת אופניים בגילאים אלו (ואין מדובר בתאונת דרכים או תאונות עבודה), יוכל הנפגע לתבוע פיצוי במסגרת פוליסת הביטוח הנ"ל.
אם כך אני מחוסה ?
תודה רבה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר