שלום. קיבלתי דו"ח תנועה על עשן חריג שנפלט מרכבי. יצוין כי שוטר עצר אותי לאחר שנסעתי 200-300 מטר בלבד (בערך דקת נסיעה) ועוד לא הספקתי להבחין בכלל בעשן (ובדיעבד מדובר היה בתקלה נקודתית ופשוטה שהחלה רק באותו יום וגם נפתרה במקום). את השוטר לא עניין מה שהיה לי להגיד, שזו תקלה שקרתה בדיוק עכשיו ושלא הספקתי לשים לב לעשן, והוא נתן לי דו"ח. בדו"ח עצמו הוא לא מילא בכלל את דברי הנהג (וניסיתי להסביר לו שזו תקלה פשוטה שהחלה בדיוק עכשיו) וגם לא רשם את פרטיו של העד (פקח עירייה) שהיה איתו ברכב. ביקשתי את ביטול הדו"ח ונעניתי בשלילה. האם כדאי לי להגיע לבית משפט?
עכשיו, שוטר שומע במסגרת תפקידו לא מעט סיפורי לילה ולילה, הוא לא אמור לדעת או להחליט למילהאמין, במשפט אין לך סיכוי.
ערן שלום,
העבירה שביצעת הינה עבירה שנקראת ״עבירת אחריות קפידה״.
על מנת להיות מורשע בעבירה זו מספיק ״היסוד העובדתי״ - הזיהום מהרכב.
בכדי לפנות לביהמ״ש ולהגיע למצב שבו תזוכה עליך להוכיח ש״עשית ככול שביכולתך למנוע את העבירה״. אינני בטוח שתעמוד ברף הגבוה הזה?
לידע כללי המקרה שלך מזכיר לי פס״ד ישן שדן בנושא זה (ראה: ד״נ 11/65 גדיסי נ׳ היועמ״ש)
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
התקלה קרתה ממש באותו בוקר (מילוי יתר של שמן). כחצי שנה לפני כן הרכב עבר טסט ובהצלחה. המקום בו עצר אותי השוטר היה אולי דקת נסיעה מהבית כך שלא הספקתי לראות בכלל שיש תקלה. ניסיתי להסביר לשוטר את מהות התקלה ושלא הספקתי בכלל לראותה אותה (סביר להניח שעוד דקת נסיעה היתה מספיקה לי כדי לעצור מיוזמתי את הרכב) והוא לא רצה לשמוע וגם לא רשם דבר בדו"ח (וגם לא רשם את נוכחות הפקח שנסע איתו והיה עד).
אני לא חושב שהיה שום דבר שיכולתי לעשות כדי למנוע את קבלת הדו"ח. פשוט צירוף מקרים שמיד לאחר התקלה עצר אותי שוטר כעבור דקה.
מה דעתך?
ערן שוב שלום,
אני מבין את תחושתך.
אך לצערי אינני בטוח כי טענתך תתפוס. אנא תעיין בפסה"ד שאוזכר בתשובתי הקודמת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר