אושפזתי בשלוותה בגין התקף פסיכוטי. זהו ארוע ראשון ללא עבר של בעיה נפשית. השתחררתי לפני חודש מבית החולים במצב הרבה יותר טוב עם מודעות למצבי שהיה. מאז בטיפול סדיר אצל פסיכיאטר שיכול להעיד על שיפור ניכר במצבי ללא סימנים למשבר שהיה. זאת היתה אפיזודה חולפת והיום אני במצב נפשי תקין ומטופל באופן סדיר. אני עובד כמתכנת, כך שאין לי וודאי בעיית ריכוז.
שבוע לאחר שחרור מבית החולים קיבלתי הודעה ממכון הרפואי לבטיחות בדרכים כי בעקבות דיווח רפואי הומלץ לרשות הרישוי על התליית הרשיון וכי עלי למסור מידע עדכני למכון על מצבי הרפואי מפסיכיאטר על מנת להחליט על המשך טיפול בענייני. שלחתי חוות דעת מהפסיכיאטר שלי שאין לי כל מניעה לנהוג. טרם קיבלתי תגובה מהמכון על חוות הדעת ששלחתי.
היום קיבלתי ממשרד הרישוי מועד לשימוע על התליית הרשיון.
שאלותיי:
- מה ניתן לעשות בשלב זה? האם ניתן לבקש דחיה של ההתלייה? או שניתן לפעול רק כאשר רשיוני כבר יילקח?
- האם המכון יכול להחליט על התלייה בלתי מוגבלת בזמן ללא בדיקה שלי או חוות דעת של מצבי היום?
- האם המכון תמיד מחליט על התלייה של שנה לפחות במקרה של אשפוז על מצב פסיכוטי גם ללא בחינת מצבי היום?
תודה רבה.
רועי שלום,
1- מאד קשה לקבל אורכה ברגע שיש המלצה של רופא המכון להתליית רישיון.
2-התלייה משמעה פסילה עד שתעמוד בבדיקות או בתנאים שהתנה משרד הרישוי.
לכן אם יוחלט כי אינך כשיר משרד הרישוי יחליט על פסילה בת שנה מיום ההתקף.
3-בדר״כ כן אלו ההנחיות של משרד הבריאות ושל משרד הרישוי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר