ערב טוב
האם במהלך בדיקת השיכרות חלה חובה על השוטר לזהות אותי באמצעות תעודה ? נסעתי ברכב ושכחתי את התיק ולא הייתה עליי שום תעודה מזהה. "ויתרו" לי כמו שנאמר ובכל זאת ביצעו את בדיקת הינשוף . האם זה קביל ?
שאלה שנייה - האם לקצין המשטרה שעורך שימוע יש שיקול דעת בנושא השבתת הרכב ? או שמיד משביתים ללא כל סייג כפי שקורה עם רישיון הנהיגה
נסעתי ברכב שאיננו רשום על שמי נמצאתי שיכורה בבדיקקה 305 מ"ג בבדיקה . ווגיליון התעבורה שלי נקי לחלוטין למעט עברה מלפני 4 שנים על פלאפון . האם מתחשבים ? או שישביתו את הרכב ?
תודה מראש על העזרה
שלום לשואלת,
1- חובה לזהות נהג עפ״י תעודה.(יוצא דופן הינו מצב בו לנהג עבר פלילי וטביעות האצבעות שלו נמצאות במאגר - ניתן לזיהוי ע״י מע׳ משטרתית).
2- כמובן שלקצין יש שיקול דעת וחובה עליו להפעיל שיקול דעת - הבעיה שבדר״כ הם לא מפעילים.( לדוגמא : הפסיקה קבעה שאין להשבית רכב מקום בו ישנו ״ריחוק״ בין הנהג לבעל הרכב...למשל חב׳ להשכרת רכב על בסיס יומי).
3- מסקרן אותי לדעת איך השוטר מילא את דו״ח ההזמנה לדין?? מי נרשם כמבצע העבירה??
4- ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי של עו״ד הבקיא בתעבורה לאור החומרה של העבירה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה ..
אין לי עבר פלילי ולכן לא התבצע שום זיהוי באמצעות תעודה . הם אכן שאלו אם יש מישהו שיכול לבוא ולזהות אותי כגון בן משפחה - אך וויתרו בסופו של דבר
אני ופרטיי רשומים בהזמנה לדין וכמבצעת העברה
שוב שלום לשואלת,
אם כך ניתן לומר שיש כשל גדול בזיהוי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר