שלום רב,
אני הודיתי בעיסקת טיעון על נהיגה במהירות וקיבלתי פסילה על תנאי.
אה-מה-מה, בגזר דין השופטת כתבה שלא רק עבירת מהירות תפעיל לי את התנאי אלא כל עבירה מהתוספת הראשונה והשניה לפקודת התעבורה.
אני לא מבינה איך בפלילי התנאי תופס רק על עבירות שהנאשם עשה (גנב- התנאי יהיה על עבירות רכוש, למשל, אבל לא על סמים או מין), אבל במהירות, הבית משפט נותן לי תנאי על מלא עבירות.
בדקתי את התוספות האלה ויש שם גם שיכרות וגם פזיזות ועוד כל מיני דברים שלא קשורים אליי ולא הבנתי למה קשורות אליי.
אז שאלתי היא - האם זה בסדר? יש בחוק קביעה שקובעת שאם קיבלתי פסילה על תנאי, זה יופעל גם על עבירות מהתוספות 1+2???
זה מה זה חשוב לי.
תודה
מוראל שלום,
1- בדיני התעבורה חל הדין הפלילי אולם קיימים בו סדרי דין מיוחדים.(אגב, אם הורשע אדם על גניבה יכול לגזור השופט תנאי שלא יעבור עבירת רכוש כלשהיא).
2- לענייניו יש הוראה ספציפית בחוק המקנה לביהמ״ש סמכות לעשות את שעשה - אם את חושבת שיש טעם לשנות זאת עליך לשכנע את המחוקק.[ ראי סעיף 36(ג) בפקודת התעבורה].
בברכת נהיגה זהירה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר