במהלך העבודה ,נסעתי בקטנוע , במהירות נורמלית של 40-50 קמש,
ולפתע קפצו לי לכביש 3 נשים במעבר חצייה בצורה פתאומית.
אני צפרתי וניסיתי לסטות שמאלה ככל האפשר כדי להתחמק מהן ,אך הן לא שמעו והמשיכו ללכת מהר בלי לשים לב לכביש ובלי לשמוע כלום פשוט הלכו בצורה מהירה, כתוצאה מכך נפגעתי מהן מצד ימין שלי ונפלתי על צד שמאל ,והן נחבלו קל ,(חבלה של שריטות קלות ) ואילו אני נפצעתי קצת יותר קשה.
קיבלתי כתב אישום ממדינת ישראל ,ובה אני מואשם בכך שנהגתי בקלות ראש ,ושאינני נתנתי מעבר להולכי רגל במעבר חצייה ,וכתוצאה מכך נגרמה תאונת דרכים.
השאלה היא כזו -
מה העונש ? אין לי עברות קודמות ,אני נהג צעיר אבל לא חדש .
האם מגיע לי מהביטוח עורך דין שייצג אותי ?
האם אפשר לדאוג שאקבל תנאי ,ולא שלילה , (שכן השירות הצבאי שלי מתבסס על זה ,וגם על פרנסתי) האם זה יכול להוות עילה להקל בשורת הדין ?
תודה רבה
אמיר שלום,
1- העונש ייגזר בהתאם למידת הרשלנות ולכמות הנפגעים.
2- להערכתי אתה צפוי למספר חודשי פסילה.(מעבר למינימום הקבוע בחוק [3 חוד'])
3-בהתאם לתנאי הפוליסה -תשאל את סוכן הביטוח.
4- לא אוכל להשיב בצורה מקצועית על סיטואציה שבה בגז"ד לא תהיה פסילה מבלי לראות את חומר הראיות בתיק.
לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי תפנה אלי ישירות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
סך הכל 2 הולכי רגל נפגעו קל.
השאלה שלי אף על פי שאין לי שום עברות בעבר , עדיין גזר הדין יהיה קשה ?
האם ניתן להמיר את גזר הדין לתנאי וקנס לדוגמא ?
האם יהיו לי שם עסקות טיעון ?
אמיר שלום,
1- עבר תעבורתי בהחלט נלקח בחשבון במסגרת גזר הדין, אך משקל יתר לפרמטר זה יינתן לדוגמא במקרה בו נהג בעל וותק נהיגה של 40 שנה ללא עבר תעבורתי כלל היה מעורב במקרה כמו שלך. אל תשכח שוותק נהיגתך לא רב (אני מעריך בסביבות 5 שנים).
2 - יתכן ותוכל להגיע להסדר טיעון עם התביעות, אך חוסר נסיונך בהליך ובהבנת הראיות בתיק יוביל למצב בו ידך תהיה על התחתונה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרופאי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר