שלום
למדתי קורס משא כבד במכללת עתיד הקורס מורכב מכמה נושאים בערך 8 נושאים עברתי בכל הבחינות רק בחינה אחת של משרד התמ"ת נכשלתי הטעות אחת יותר.
הבחינה לא הייתה לפי תוכנית הלימוד של הקורס שם אנחנו למדנו מאגר שאלות ובתחילת המאגר יש טבלה ובה רשום : מס פרק , מס שאלות בפרק , ומספר שאלות מאותו פרק במבחן . המבחן היה מורכב מ 30 שאלות מותר לטעות ב 10 שאלות .
אני בגלל שאני עובד ואין לי זמן לקרוא עשיתי לי איזי שהיא תוכנית לפי התוכנית שמופיעה בתחילת המאגר לקחתי את הפרקים שבהם הכי הרבה שאלות במבחן ולמדתי אותם כך שיהיה לי 20 שאלות נכון מ 30 שאלות במבחן .
סתם דוגמה לתוכנית הלימוד:
פרק 1 , מס' שאלות בפרק , מס' שאלות במבחן מאותו פרק ... וכו'
במבחן היו יותר שאלות מפרקים שוויתרתי עליהם כי לפי חשובים שלי אני עובר אבל במבחן שהיה לנו הם שנו הכל .
הגשתי ערעור וקיבלתי תשובה שהמבחן היה מהמאגר אבל לא התייחסו לתוכנית ,למרות שכל מורה שמלמד בתחילת הקורס אומר זאת התוכנית של המבחן וכך תהיה הבחירה של השאלות מכל פרק גם התוכנית מופיעה בתחילת המאגר.
ששאלתי פעם אחת מנהלת ממשר"ד התמת אמרה לי שהמבחן לא חייב להיות לפי התוכנית , אז למה שמו אותה בעמוד הראשון וכל מורה מסביר שזאת תוכנית של המבחן .
האם אפשר לתבוע את משרד התמת על ההטעיה הזאת של התוכנית ולבקש ביטול הבחינה ? אם כן לאיזה בית משפט פונים?
תודה רבה
ג'ויני שלום,
1- למען הגילוי הנאות אינני בקיא עד כדי כך במערך הבחינות של התמ"ת.
2- במידה וברצונך להשיג על תוכנית הבחינות ו/או תוצאותיה עליך להגיש עתירה מנהלית לביהמ"ש המחוזי היושב כבית משפט לעניינים מנהליים.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר