שלום, לפני מספר שעות עצר אותי שוטר תנועה, כאשר הפלאפון היה מונח על כתפי הימנית, בדיוק כשלקחתי אותו כדי להניח אותו על מושב ימין, ראה אותי שוטר מן הנתיב השמאלי, ועל כן קנס אותי ב-1000 ש"ח. השוטר כתב בדו"ח שדפדפתי בפלאפון על אף שלא עשיתי זאת, אלא רק הרמתי אותו בכדי לשים אותו על המושב הימני. האם, כסטודנטית, יש טעם לשלוח בקשה לערעור או להפחתה בקנס?
רעות שלום,
1- מטרת המחוקק הייתה שנהג הרוצה להשתמש בנייד לכל מטרה פונקציונלית שהיא ייעשה זאת באמצעות דיבורית קבועה, במידה ומדובר בדיבורית אינהרנטית הדרישה הינה כי הנייד יונח במקום יציב.
2- האם הנחת הנייד על הכתף עומדת בדרישות המחוקק? (שאלה רטורית).
3- לשלוח בקשה לביטול הדו״ח תמיד ניתן (שיטת מצליח) אך אני לא מצאתי עילה לביטול בתאור נסיבות המקרה.
4- לתובע המשטרתי אין סמכות להפחית מגובה הקנס זו החלטה דיכוטומית מקבל/לא מקבל.(אגב, במידה ותחליטי להישפט לביהמ״ש כן יש סמכות כזו אך צריך להראות לשם כך נסיבות מיוחדות).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המרה לאזהרה כי העבירה נחשבת לעבירה חמורה, זה שאת סטודנטית לא משנה את העובדה של העונש, להבא, תנהגי כחוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר