שלום יש לי שאלה:
נסעתי ברחוב פנים עירוני על מהירות 30 כאשר כמה מטרים לפני מעבר החצייה ואני מדגיש לפני מעברי החצייה, ילד קטן על אופניים פשוט פרץ לי לתוך הכביש והתנגש בצד הימני הקיצוני של האוטו, ישר עצרתי , ניגשתי אליו הזזתי אותו הצידה, מדובר ברחוב חד סטרי שגרם לפקק תנועה גדול, הזזתי את האוטו עוד כמה מטרים ימינה פיניתי את התנועה קניתי לו בקבוק מים ממש מול המקום וניגשתי לעזור לו, לידו היו עוד כמהאנשים שניגשו לעזור, הגיע אמבולנס ולאחר מכן משטרה שתחקרה אותי, הוא כבד שמיעה והיה מדובר בשעה מאוחרת, בכל אופן חיכיתי במקום עד שיבואו שוטרים ושיתפתי איתם פעולה, התקשרתי לילד יותר מאוחר והוריו אמרו לי שהכל בסדר והוא מרגיש טוב וכבר מחר יילך לבית ספר, אני מחכה להזמנה לחקירה, האם אפשר להגיש נגדי כתב אישום מטעם המשטרה? או להאשים אותי בסעיף תעבורתי ? כיצד זה מתנהל הדברים האלה? השוטרים גם אמרו לי שהוא התפרץ לכביש וציינו את זה בדוח.. ביקרתי את הילד והוא כבר מרגיש מצויין, נדמה היה שמדובר בפגיעה קלה בלבד, אני נסעתי במהירות מותרת ולא יכלתי לבלום את זה משום שזה היה בלתי נמנע הוא פשוט נכנס בצד הימני קיצוני של האוטו כמה מטרים לפני מעבר החצייה. מותר לציין שאני שמח שזה נגמר בשלום כמובן אך מה ההיבטים התעבורתיים מבחינתי ?
אלון שלום,
אני שמח שהילד מרגיש בסדר. מזלך הטוב !
1. לא ציינת האם נחקרת במקום או שהוזמנת לתחנת משטרה בשלב מאוחר
יותר.
היה עדיף להיוועץ עם עורך דין מומחה לתעבורה עוד לפני שנחקרת במשטרה.
2. סביר להניח שכן יגישו נגדך כתב אישום.
3. אתה יכול לבוא עם כל חומר הראיות וכתב האישום לפגישת ייעוץ.
בהצלחה,
עו"ד דרור סלמן,
מנהל פורום תעבורה
מנהל הפורום לרישום פלילי ומחיקתו
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
לא נחקרתי במשטרה, אלא תחקרו אותי במקום לגבי התאונה, השוטרים דווקא אמרו שאין לי מה לדאוג וכנראה יסגרו את זה בחקירה שיזמינו אותי בעתיד את התיק, משום שהילד בקושי נ פגע ופרץ וכו', מדוע שיגישו כתב אישום? על איזה סעיפים? כבר דיברתי עם האבא של הילד על הביטוח והכל, ונראה שהסיפור סגור, ונותר רק חקירה על מנת לסגור את הספור? משום שהגיעו למקום שוטרי תנועה וחשבתי שחלק מההליך זה שימינו אותי פשוט בעתיד לחקירה כדי לבדוק, אז למה שיגישו כתב אישום?
אלון שלום,
1- אכן לא תמיד מוגש כתב אישום הרי צריך ראיות לאשמתך. עצם קרות תאונה בין רכב להולך רגל או רוכב דו גלגלי אינה בהכרח מצביעה על אישום.(יתכן כי הייתה בלתי נמנעת).
2- האישומים ״הקאלסיים״ בתאונות מעין אלו הם: נהיגה בחוסר זהירות, נהיגה ברשלנות וקלות ראש, גרם תאונה עם נפגעים (חבלות של ממש) ועוד.
3- אל לך להכניס לעיסה אחת את הפן הנזיקי שקשור לפיצויי גוף ולחברת הביטוח.
4- עצה במקומה ניתנה לך שבמידה ותוזמן בעתיד הקרוב לחקירה יהיה זה חכם מצידך לקבל ייעוץ ספציפי אצל עו״ד הבקיא בתחום התעבורה.
5- אני מבין שלא פסלו את רישיונך מנהלית ל-60 ימים?
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
שלום דורון
לא פסלו לי את הרישיון מנהלית ולא דיברו איתי כלל על איזשהי פסילה, לילד שלום ולא נגרמו לו חבלות של ממש (נלקח באמבולנס לבדיקות בהתחלה) אך והכל בסדר איתו, שעה אחרי התאונה הוא כבר היה בבית,יום אחרי הוא כבר הלך לבית הספר ואפילו דיברתי איתו בטלפוןבאותו יום והוא בסדר גמור, השוטרים במקום אמרו שאין מה לחשוש משום שזה באמת תאונה קלה וכנראה תיסגר בחקירה, וציינו לפי מה שהם אמרו שהילד כנראה פרץ לכביש כמה מטרים לפני מעבר החצייה ואף ציינו בפניי שהוא כבד שמיעה וכנראה לא שמע אותי מגיע, וציינתי בנפיהם שאני נהגתי במהירות המותרת ולא יכלתי לבלום את האוטו כי הוא פשוט התנגש בי בצד הימני קיצוני של הרכב(הוא בא מימין), למרות שלא היה במקום בוחני תנועה שבחנו מה קרה.. אני אתייעץ עם עורך דין מתאים לפני החקירה בכל זאת... אשמח לתגובה נוספת ממך.. תודה רבה.
לא הזמינו אותי לחקירה אלא היה איזשהו תחקורון קטן במקוןם שאלו אותי פרטים, ואמרו שיזמינו אותי לחקירה בעתיד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר