רציתי לדעת מה לשון החוק ומהו סעיף החוק או התקנה שמתייחסת לאדם המבקש להסב דוח חניה על שמו אני מדגיש על שמו שלו. סעיף 229 לא רלוונטי וגם סעיף27ב
לא עונה על המצב בו אדם מבקש להסב דוח על שמו, שאלה נוספת ע"פ איזה קריטריונים העירייה רשאית להסב דוח חניה על שמו של המבקש שהוא אינו בעל הרכב, איכן הם רשומים ומפורסמים?
שלמה שלום,
דווקא יש משמעות לסעיפים שציינת.
1- סעיף 229 מדבר בין היתר על בקשה לביטול הדו"ח וזה בהחלט המקרה בו בעל רכב שנתן הרשאה לאחר להשתמש ברכב מבקש כי הדו"ח והאישום כלפיו יבוטל ובאמצעות התצהיר של מבצע העבירה האמיתי יירשם דו"ח חדש עם פרטי מבצע העבירה בפועל.
2. אינני מכיר קריטריונים כי תצהיר מעין זה מהווה תחליף לעדות של המבצע והודיה בביצוע העבירה - מה עוד ניתן לבקש??
3 בנוסף לאמור לעיל אם אתה מחפש חוק אזי תפנה לסעיף 15 בפקודת הראיות!!
בבברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אני אנסה להיזהר בניסוח השאלה ואני מקווה שתבין את הכוונה ולמה.
נניח שאני קיבלתי דוח חניה על רכב שלא רשום על שמי ואני מבקש להסב אותו על שמי, ואני שולח לעירייה פקס עם הבקשה. העירייה מקבלת את הבקשה ומסבה את הדוח, עד כאן בעל הרכב לא יודע כי נרשם דוח חניה נגד רכבו, כך שסעיף 229 אינו רלוונטי לסוגיה ולשאלה ע"פ איזה תקנה או חוק נותן לעירייה לגיטימציה להסב דוח חניה על שמו של מי שמבקש להסב דוח על שמו. אני יכול להודות למשל כי ביצעתי מעשה פלילי במקום מישהו אחר, אבל אם אין חוק שמאפשר לי "לקחת" על עצמי את העבירה במקום מישהו אחר מבלי שהוא ידע למשל, אזי אין משמעות להודאה שלי, במקרה של דוחות חניה שזה גם הליך פלילי אם אין חוק ברור שמאפשר לי לקחת על עצמי את עבירת החניה שנרשמה כנגד רכב שלא בבעלותי אז מדוע העירייה דווקא כן מסבה את הדוחות ע"פ "הודאה". אם היא פועלת ע"פ תקנה אז נחזור לשאלה שלי, מה לשון החוק ומה הסעיף.?
אני מדגיש שוב העניין הוא הסבת דוח חניה שלא ע"פ תצהיר שמגיש בעל הרכב (סעיף 27ב), אלה הסבת דוח ע"פ בקשה של אדם שנהג ברכב כשהוא שולח בפקס או במכתב לעירייה.
דבר נוסף, סעיף 15 בפקודת הראיות מתייחס לתצהיר כדין המשמש כראיה בדין.
בהסבת דוחות חניה כמתואר לעיל אין העירייה דורשת תצהיר המאומת כדין על מנת להסב דוח חניה ע"פ בקשה של מבצע העבירה כביכול.
שלמה שוב שלום,
1- אינני בטוח כי ההליך של הסבת דו״ח ע״ש מבצע העבירה רק על סמך פקס/מכתב הינו תקין?
2- להערכתי הסבה ללא תצהיר= מדרון תלול, סכנה ממשית להודאות שווא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תשלם וזהו, אם איו לך את הדוח, תתקשר למחי החניה ובקש לשלם את הדוח, על פי מספר הרכב הם יאתרו את הדוח, כדי להסב דוח על שמך, צריך לשלוח מכתב למח' החניה ובו בקשה להעביר דוח מס' X על שמך, יש לצרף צילום של ת.ז., כנ"ל גם אם זה דוח משטרה, שולחים את הבקשה למפנ"א במשטרת פ"ת
מתשובתך אני יכול להבין שני דברים
1) שקלעת בול לכוונה שלי בעניין מדרון חלקלק
2) שאין כלל חוק/תקנה לעניין שהעלתי
אני מודה לך כי דבריך מחזקים את טענותי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר