בוקר טוב, קיבלתי דוח על חניה בחניית . . יש לציין שיש תמרור של חניית נכה מצד ימין של המדרכה, על התמרור עצמו לא צויין מספר המקומות המיועדים לחניית הנכה, ועל הכביש עצמו אין כל סימון של חניה לרכב נכה. האם הדוח קביל? האם לדעתך יש אפשרות לבטלו, אשמח לייעוץ שלך בנושא.
רחלי שלום,
במידה והחנייה אשר יועדה לנכה הייתה בצד ימין של הכביש בוודאי שהתמרור הוצב בצד ימין.
אך אם התכוונת שהתמרור הוצב בצד הרחוק (קיצוני ימני של המדרכה), אכן יש טעם לפגם ועליך לצלם את המקום ולבקש את ביטול הדו"ח.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
היי דורון, תודה על המענה הזריז. אך השאלה שלי היא אחרת, יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון, השאלה היא לא לגבי מיקום התמרור. אלא לגבי התמרור עצמו. לתמרור על חניית נכה לא אמור להיות מסומן מס' המקומות המיועדים לחניית נכה? או על התמרור או סימון על הכביש?.
במקרה שלי היה מוצב תמרור חניית נכה, אך לא היה מסומן מס' המקומות המיועדים לחניית נכה, כמו כן, לא סומן על הכביש עצמו המקום המיועד לחניית נכה.
האם זה תקין? האם יש לי עילה לביטול הדו"ח?
לזכותך סעיף 22א' לת"ת
.22 (א) עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין.
הנחיות ותקנות להצבת תמרורים 2010 בפרק על תמרור 437 סעיף ג 3 מציין שחובה להוסיף תמרור 819 לציון המקום. לדבריך לא היה כל סימון מעבר לתמרור מהווה בעיתיות לחוקיות הדוח, להלן ההנחיה:
3. הנחיות להצבה
א. יוצב בסמוך - ככל הניתן - אל הכניסה הראשית או מקום היעד (מקום
העבודה או המגורים) של הנכה.
ב. ניתן להקצות מקום חניה בלעדי - כנ"ל - גם לרכב של נכה משותק
רגליים מסויים, באמצעות רישום מספר הרישוי של הרכב על גבי
תמרור 439 , בנוסח: " 00-000-00 " ויוצמד לתמרור 437 , מתחתיו.
. ג. יש לסמן את גבולות השטח שהוקצה למטרה זו באמצעות סימון 819
היות ואינני עו"ד, אני הייתי מבקש שעו"ד בפורום יתן דעתו בנושא זה
(סעיף ג'3)
רחלי שלום,
התקנות קובעות כי כברירת מחדל יש להתייחס למקום חנייה אחד ברגע שהוצב תמרור 437.(החנייה שלאחר מקום ההצבה ביחס לכיוון התנועה).
ככלל סימון על פני הכביש משמעו תמרור אך אין צורך בכפל תמרורים וניתן להסתפק בתמרור 437.
לעניין ההנחיות להצבת תמרורים - לפי הבנתי (ניתן לפרש זאת גם אחרת) במידה והוקצאה חנייה ספציפית לרכב ספציפי בצירוף תמרור 439 יש לסמן זאת על הכביש (הרציונל הוא שלנכה ספציפי יש רכב ספציפי עם מידות ספציפיות, כך שאם יש לו רכב קטן לא תצטרך העירייה לגרוע שטח חנייה רב מכלל הציבור או ההיפך אם יש לו רכב ארוך במיוחד שלא יהיה מצב שרכבים מלפניו או מאחוריו לא ישאירו לו מספיק מקום).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר